fredag den 12. september 2014

At work...

Ja... overskriften er ikke helt så optimistisk som man kunne håbe.. Og så alligevel... Jeg var nede og snakke med min jobkonsulent i sidste uge og det endte med at jeg har fået godkendt en uddannelse som Mindfulness instruktør. Nu har jeg fået tilsendt mit skolemateriale og det ser virkelig spændende ud og jeg glæder mig ret meget til at komme i gang... Faktisk så meget at jeg allerede har læst det anbefalede materiale dvs. kapitel 1 og 2 :) og fra i næste uge har jeg besluttet mig for at afsætte tid til de anbefalede øvelser.

Jeg har været hjemmegående de sidste par uger og derfor har jeg arbejdet for at holde mig i beskæftigelse herhjemme... Dette betyder jeg har sat alle mine aktiviteter i kalenderen... lige fra huslige opgaver, træning, jobsøgning og så fra i næste uge: Mindfulness... Jeg har tidligere været hjemmegående samtidig med at jeg har været jobsøgende og jeg har fundet ud af, at jeg har tendens til at udskyde opgaver med argumentet: Det kan jeg også gøre i morgen for der er jeg også hjemme... Men nu når jeg har fået sat alting i system går det meget lettere... Jeg har muligvis en smule OCD :D men ikke desto mindre... Hvis det virker så er der ingen grund til at lave om på det :)

Her er billedet af min nye skolebog... med undertitlen - en vej ud af nedtrykthed... Det skyldes at et af områderne hvor mindfulness kan hjælpe er ved depression og især for at undgå at folk falder tilbage i en ny depression.
I den nærmeste fremtid har jeg tænkt mig at beskrive lidt nærmere om hvad Mindfulness er.... For hvis du tænker lidt ligesom jeg gjorde for et par år siden at mindfulness er lidt hokus pokus agtigt  (før jeg begyndte at arbejde med traumatiserede flygtninge) ... Siden da begyndte jeg for alvor at interessere mig for samspillet med hovedet og kroppen og konklussionen er at det nok ikke er så hokus pokus agtigt alligevel...

Jeg tænker, at som fysioterapeut vil det være et interessant aspekt til mine fremtidige klienter. Især klienter med kroniske smerter eller folk der tidligere har været ramt af depressioner og som kan have svært ved at finde motivationen til at træne fordi de tænker "hvad skal det nytte? Det plejer jo alligevel ikke at virke når jeg træner"

Jeg kan også se et interessant samspil mellem mindfulness og massage da jeg engang læste, at man kunne opnå større ro under massage end under søvn.. Dette kommer jeg nok nærmere ind på når jeg ved lidt mere om enmet og når jeg har fundet nogle forsøgskaniner :D


Nu er jeg nysgerrig.. Har du erfaringer med mindfulness og hvis ja, hvilke?

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: