lørdag den 1. marts 2014

Hundenes fødselsdag 2014Sådan ca. sådan her så billedet ud til invitationen til dette års hundefødselsdag. Hele hundefamilien og en bamse, der i dette tilfælde minder om den der onkel som alle familier har.

Du kan læse om 2012 begivenheden her. Sidste år endte vi med at holde hundebryllup for Simba og Molly, så i år var det kombineret bryllupsdag og fødselsdag. 

Anyway... Ingen fødselsdag uden lagkage.. Eller som det hed sig i år ... Lagkager.. flertal :) For at gøre en lang historie kort så fik jeg leveret en særlig kage fra Riga, da sønnen kom hjem fra sin nytårstur. 

Sådan ser denne fantastiske kage ud. Jeg kan ikke helt læse navnet så fra nu af hedder denne kage en Staburadze-kage. Den består af marengs, hele hasselnødder, rice krispies (dem glemte jeg desværre) og chokolade ganache i rigelige mængder :)

Da jeg har skrevet om lagkager på andre steder i denne blog så vil jeg i dette indlæg nøjes med opskriften på 
"Staburadze-kagen" (glutenfri)

Marengsbunde: Du skal bruge 3 i alt. 
Jeg benyttede mig af denne opskrift gange 2 så du får lige opskriften som jeg lavede den. 
BEMÆRK: Det fylder godt i røreskålen!

Bunde:
  • 8 æggehvider
  • 2 tsk. klar eddike
  • 500 gr. sukker

Chokoladeganache
  • 400 gr. mørk chokolade
  • 4 dl. fløde.

3 håndfulde hele hasselnødder
3 håndfulde rice krispies (som jeg glemte)

Fremgangsmåde: 
Hak chokoladen fint og bring fløden i kog. Når fløden koger tages den af varmen og det finthakkede chokolade røres i, indtil du har en ensartet masse. 
Ganachen køles af i køleskab eller fryser, men HUSK at lægge husholdningsfilm over. og det skal HELT ned og ligge på overfladen for ellers dannes der skorpe. 
Pisk æggehvider, eddike og sukker godt og grundigt til det bliver helt stift. 
Tag bunden af din springform og tegn en cirkel på 3 stykker bagepapir, der ligger på hver sin bageplade. 
Fordel nu 1/3-del af marengs'en på hver cirkel. 
Når du har tre cirkler (hellere for store end for små, da du skærer dem cirkelrunde når de er bagt) trykkes en håndfuld hele hasselnødder og en håndfuld rice krispies ned i marengs'en.
Bag herefter bundene enkeltvis i ovnen ved 150 grader til de er let gyldne (jeg mener de fik ca. 50-60 minutter, men prøv dig frem)
Når de er bagt og kølet af, lægger du bunden af din springform ovenpå dem og skærer langs kanten med en skarp kniv. Resultatet bliver 3 cirkelrunde marengsbunde med hele hasselnødder og rice krispies i. 
Når du skal samle kagen skal du bruge din springform, samt en 10 liters frysepose der er skåret op i bunden og den ene side. Læg nu fryseposen i springformen og læg forsigtigt den første marengsbund i. Smør et godt lag chokoladeganache på den. Gentag processen med de næste to bunde. Til sidst kan du vende kagen ud på et skærebræt og smøre kagen ind i MERE chokoladeganache. Jeg toppede min kage med kakaopulver, men jeg tror også finthakkede nødder vil gøre sig godt :)Som du kan se er kagerne jo NÆSTEN ens :) Jeg har ikke set denne slags kage her i lille Danmark før. Har du? Og hvis du har kan du jo passende fortælle mig hvad den hedder på dansk :)

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: