fredag den 30. marts 2012

Ditched kæreste og "bagekursus"

I dag starter Kedlig Uge... Sønnen blev hentet over middag af sin biologiske mor og de skal tilbringe ugen sammen i Riga... Det betyder at alle ritualer og normalt fastlagte aktiviter som f.eks. aftensmad ikke er nær så faste...

Her i eftermiddags havde jeg så byttet kæresten ud for en yngre model.. En kollega fra mit arbejde kom i tirsdags hjem fra en tur i udlandet og jeg måtte minde hende om at hun havde glemt, at give afskedskage inden hun tog afsted og hun havde minsandten også glemt at komme med kage nu når hun var tilbage igen... Til dette svarede hun, at hun ikke var sikker på nogen ville spise det hvis hun lavede noget... Hvortil jeg selvfølgelig foreslog at hun kunne komme hjem til mig til et bagekursus. Hvilket hun takkede ja tak til.. Jeg kan godt lide at bage, men havde aldrig forestillet mig at jeg skulle undervise i det :D

Men det var en rigtig hyggelig eftermiddag med bagning. Hun skulle til fødselsdag i morgen så selvfølgelig skulle vi have lavet en lagkage.

Til det formål tænkte jeg at jeg ville benytte lejligheden til beskrive den fantastiske (synes jeg selv) kagekombination jeg første gang lavede til min svigerfars fødselsdag.


Denne gang ser den sådan ud:

Den består af 3 hjemmebagte lagkagebunde, en gluenfri cheesecakebund, bountyfyld chokoladeovertræk, rutebilsskum og jordbær/makronskum.

Bountyfyld

  • 400 ml. kondenseret mælk 
  • Kokosmel 

Fremgangsmåde:
Ingredienserne blandes sammen til det har samme konsistens som fyldet i en bountybar. Sæt det derefter i fryseren, så det bliver lettere at arbejde med.

Når cheesecakebunden er bagt og kølet af, skal den smøres med bountyfyldet og chokoladeovertræk over bountyfyldet. Kagebund  Herefter Jorbær/makronskum. (Frosne blendede jordbær og knuste makroner rørt op i flødeskum til det smager godt ;) kagebund, rutebilsskum, kagebund, Jordbær/makronskum på toppen. Og så flødeskum på siden.

Og så til et spørgsmål som mange stiller mig... Hvordan f..... kan jeg bage så meget og så se ud som jeg gør... og her er tricket... Jeg bager til andre.. Den yngre model som jeg havde skiftet kæresten ud med for i dag (kærestens egne ord) fik hele kagen med hjem og jeg må vente til i morgen med at finde ud af om den er godkendt...

Det andet vi bagte i dag (Vi skulle jo lave noget men diverse kageelementer kølede af) var Naanbrød.

Opskriften kommer fra Rikke Grybergs "byens bedste brød" og her er som vi lavede den.

Naanbrød 
(4 stk)

25 gr. gær
3 dl. sødmælk
1 æg
1 dl. yoghurt
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
2 tsk honning
600 gr. italiensk hvedemel

Vi brugte oregano til pynt.

Rør gær ud i mælken. Tilsæt æg, yoghurt oliven, salt og honning og mel og lad din lokale KEN røre det hele godt og grundig sammen.

Lad den hæve 45 minutter tildækket.

Del det herefter ud i fire stykker på to bageplader.. Dejen er MEGET klistret så det kan godt svare sig at hælde det ud af skålen i fire ca. lige store stykker og derefter med melede hænder forsøge at brede dem ud så de er ca. 1-2 cm. tykke. Dæk dem til og lad dem hæve i en times tid mere.
Inden de skal i ovnen pensles de med olivenolie og drysses med "jomfru i det grønne", paprika, friske krydderurter eller som vi gjorde. Tørret oregano.

De skal bages i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 8 minutter til de har samme farve som de har øverst på dette billede for de smagte virkelig godt. Vi fik dem med grillede tykstegsbøffer og coleslaw :D


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: