onsdag den 14. marts 2012

Værdien af Bare fordi

Jeg har bagt kage i dag...

I sig selv ikke noget overraskende... Men jeg har bagt den til i morgen når jeg skal i skole. Vi har nemlig en fødselar i klassen og da hun hørte om min weekendoplevelse med den store bagedyst så ønskede hun sig fluks en kage. Hvilket jeg nu har bagt.

Vi har kun 3 timer i morgen og ganske passende er timerne om ernæring. Så jeg tænkte det kunne være sjovt at regne ud hvor mange kJ jeg har brugt i min kage. Jeg har derfor taget foodcomp.dk i brug. Det er en fødevaredatabase, hvor man kan slå næringsværdierne op på forskellige fødevarer. Jeg har taget tallene fra den side på alle de ingredienser i kagen, divideret med 100 og ganget med mængden jeg har brugt i kagen.... Det hele har jeg sat ind i et excelregneark og for dem der tør, kan de se resultatet herunder:

Har lavet lidt afstand så jeg ikke chokere nogen der ikke ønsker at blive chokeret :DHvis du hellere vil have tallet i Kcal skal du dividere kJ-værdien med 4,208 og så får du en kage (dog med glasur) til en samlet værdi af: 8538,26...

Alt i alt er dette regnestykke begrundelsen for at jeg altid inviterer gæster eller tager kagen med andre steder hen i stedet for at spise den alene :D

Christian W. Jensen
Send en kommentar