onsdag den 14. marts 2012

Værdien af Bare fordi

Jeg har bagt kage i dag...

I sig selv ikke noget overraskende... Men jeg har bagt den til i morgen når jeg skal i skole. Vi har nemlig en fødselar i klassen og da hun hørte om min weekendoplevelse med den store bagedyst så ønskede hun sig fluks en kage. Hvilket jeg nu har bagt.

Vi har kun 3 timer i morgen og ganske passende er timerne om ernæring. Så jeg tænkte det kunne være sjovt at regne ud hvor mange kJ jeg har brugt i min kage. Jeg har derfor taget foodcomp.dk i brug. Det er en fødevaredatabase, hvor man kan slå næringsværdierne op på forskellige fødevarer. Jeg har taget tallene fra den side på alle de ingredienser i kagen, divideret med 100 og ganget med mængden jeg har brugt i kagen.... Det hele har jeg sat ind i et excelregneark og for dem der tør, kan de se resultatet herunder:

Har lavet lidt afstand så jeg ikke chokere nogen der ikke ønsker at blive chokeret :DHvis du hellere vil have tallet i Kcal skal du dividere kJ-værdien med 4,208 og så får du en kage (dog med glasur) til en samlet værdi af: 8538,26...

Alt i alt er dette regnestykke begrundelsen for at jeg altid inviterer gæster eller tager kagen med andre steder hen i stedet for at spise den alene :D

Christian W. Jensen

2 kommentarer:

Helle Kibsgaard sagde ...

Kunne være jeg skulle prøve at regne ud hvor meget den kage jeg har bagt er i kalorier?
Den må være lidt sundere end din, det er jeg sikker på. (den er kun ca halvt størrelse i sukker og mel)

Christian W. Jensen sagde ...

Har lige serveret denne kage for klassen og en klinisk diætist og hun er utrolig glad for denne kage og kunne slet ikke få hænderne ned over denne udregning. Kagen her kunne sagtens anbefales til underernærede ældre på grund af alle de mættede fedtsyrer :D