torsdag den 18. december 2014

18. december 2014

Note 44
Under dynen klokken halv fire med frosne fingre og kolde tæer, men en god oplevelse rigere. Jeg kan nemlig ikke mindes at jeg før har siddet 3 timer i en park ved nattetid og snakket med et par søde piger. Så på et eller andet niveau er det vel sandt at man får chancen for at starte på en frisk når man flytter til en ny by…

Onsdag d. 8/8 – Dag 9.

Note 45
Hvis der er noget jeg har frygtet ved at flytte hjemmefra er det tøjvask. En helt ny og anderledes oplevelse.
Blokken jeg bor i har eget vaskeri i opgange ved siden ad min (nr. 40 i kælderen) og sammen med nøglerne til lejligheden fik jeg også udleveret et adgangskort til vaskeriet.
Det allerførste jeg gjorde… var at fortryde at jeg ikke havde været dernede og rekognisere terrænet. Allerede da jeg kører mit kort gennem låsen lyder der en hyletone, så jeg er sikker på der vil komme en ned, men til mit held var hyletonen bare en indikator på at døren er låst op. Men så kommer det næste chok. Fire store vaskemaskiner til højre for døren. Lige bag døren er der et bord og ved siden af det er der to tørretumblere. I modsatte ende er der et langt bord med 3 store håndvaske og mellem dette bord og vaskemaskinerne er der en rund cylinder på stålben. En centrifuge hvis man skal tro skiltet over den. Men hvordan f…… skal man vaske tøj i sådan en? Så ser jeg en stor tavle hvor man skal indsætte en bægre og trykke på en knap for at få sæbe. Nedtur Jeg har intet bægre med, kun to poser med vasketøj. Okay. Gør som Peter Plys… Sæt dig ned, slå dig selv i hovedet og tænk!
Om det er min daglige gerimax der gør at jeg ser lyset vides ikke, men til sidst konkludere jeg at sæbedispenseren (og dermed også mit ikke-eksisterende bægre) kun skal bruges hvis man vil bruge centrifugen og det har jeg absolut ingen planer om. Okay. Vaskemaskinerne. Først mine hvide skjorter. Indlæs kort og vælg maskine. Jeg vælger nummer 4 for den er nærmest. Tryk gul knap for at åbne døren, læg tøj ind, luk døren. Vælg vask. Jeg vælger stryglet 40 grader ( jeg skal jo stryge dem senere ). Tryk grøn snap for start. Jeg trykker forsigtigt på grøn knap. Intet sker. Jeg trykker igen og holder den inde lidt… og ånder lettet op da maskinen tilfører sæbe. Ja … det er nemlig rigtigt. Det vaskepulver jeg købte i går var ikke engang nødvendigt. Nå. Jeg tager det med hjem i weekenden til min mor. Så er der vel ikke andet at gøre end at gentage (den formodede) succes med min kulørt vask 40 grader i maskinen ved siden af.
Til næste gang tager en stryglet vask 40 grader ca. 46 minutter og en kulørt vask 40 grader tager 65 minutter.
Pludselig begynder min stryglet vask at opføre sig underligt. Centrifugen er åbenbart ikke det eneste der kan snurre sindssyg hurtigt rundt. Tromlen i vaskemaskinen kan også. Jeg holder vejret og pludselig stopper den. Et hurtigt blik på det lille hjul der fortæller hvor langt vasken er kommet og jeg konkludere at jeg var vasket mine første skjorter… helt selv. Jeg overvejer at åbne, men udskyder det til den anden vask også er færdig. Mens jeg venter er der en bestemt scene, der til gengæld er med i mange forskellige film, der bliver ved med at spille for mit indre blik. Den scene hvor skuespilleren åbner for vaskemaskinen og den hvide vask er blevet lyserød. Okay jeg har flere skjorter derhjemme og min søster har sagt at lyserøde skjorter er in, men alligevel… nej tak.
Kvarter i 12 er den anden vask også færdig. Vaskerummet er lukket fra klokken 12-17 så jeg skynder mig at tømme maskinerne over i mine poser. (Det ser da ud til at være samme farve og størrelse som da jeg puttede det ind). Tørrerummet som jeg havde regnet med at jeg skulle hænge mit tøj i er låst og ingen af mine nøgler passer til døren. Nå, men tilbage til lejligheden igen.

Her går det op for mig at jeg ikke er den lykkelige ejer af et tørrestativ, hmm det var måske en god investering. Nå men improvisation har jeg altid været god til. Jeg tager 7 bøjler fra mit klædeskab ( Jakkerne kan godt ligge på gulvet lidt) og bruger dem til mine fem skjorter og 2 par sorte bukser og hænger dem op i badeværelset på badeforhængsstangen. Strømper, boksershorts og viskestykker er der plads til på min radiator og mine T-shirts kan ligge på spisestole. Tadaaah. Min første vask og tørring, men nu vil jeg ud i regnvejret på posthuset med en afbestilling af krop og sjæl og [Slettet, da det omhandler førnævnte pige. Jeg valgte dog ikke at slette hele indlægget for, en dag skal min søn se dette]

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: