mandag den 3. oktober 2011

Cola Cupcakes

Enhver der kender mig ved jeg er glad for cola... meget glad for cola faktisk... så da jeg fandt en opskrift på cupcakes med Cola så tænkte jeg.. FEDT.. Det må jeg lave... da jeg så så at der også skulle skumfiduser i tænkte jeg... Det lyder simpelhen for mærkeligt.. Det skal jeg da prøve.

Opskriften fandt jeg her og jeg skriver den som jeg lavede den:

Den var regnet ned til 12 cupcakes, men jeg fik 20 små cupcakes ud af portionen.

ColaCupcakes

 • 1 1/4 dl. Cola
 • 62 gr. smør
 • ½ dl. vegetabilsk olie (jeg brugte rapsolie)
 • 1/4 dl. Kakaopulver
 • 12 skumfiduser
 • 2½ dl. mel
 • 2½ dl. sukker
 • ½ tsk. bagepulver
 • ½ tsk. vanillesukker
 • 1 1/4 dl. kærnemælk
 • 1 stort æg

Fremgangsmåde:
Cola, smør, olie og kakaopulver bringes i kog og når det sker tages det af varmen og skumfiduser tilsættes. Her stod der i opskriften, at de skulle smeltes under låg, men jeg måtte røre en del før de blev opløst.

I min trofaste køkkenven KEN blandede jeg mel, sukker, bagepulver, vanillesukker, kærnemælk og æg som han tæskede godt igennem mens jeg opløste skumfiduserne. Da de var opløste hældte jeg choko-cola-skumfidusblandingen i KEN sammen med resten og efter et par minutter hældes de i formene.

Jeg fik ikke taget et billede af kagerne men de kan ses på min søsters blog der var fotograf på dagen. Det er de fine kager med bogstaver på. Der var også en cola frosting opskrift, men det havde jeg ikke lige tid til. Så derfor fik den en gang bare-fordi-glassur og et par bogstaver i fondant.Jeg kan sagtens anbefale dem, men jeg kunne desværre ikke smage hverken cola eller skumfiduser.. Men nogle gange er det nok bare at vide det er der :D

Christian W. Jensen

2 kommentarer:

Chokoladesansen sagde ...

Det har jeg ikke set før.. det må have lidt samme virkning som kylling i cola, man kan ikke smage colaen, men den giver en lækker karamelliseret effekt!

Christian W. Jensen sagde ...

Hej Stine chokoladesans..

Jeg skal da ikke sige om det giver en karamelliseret effekt, men kylling i cola er da helt klart også en af mine favoritter. Men jeg skal nok prøve at lave dem igen og lægge mærke til om der er noget karamelliseret over dem :D