torsdag den 7. juni 2012

studieafsnit og børnekrea

Hvis ikke man har fået en hofteoperation eller er sundhedsstuderende på enten Fys-, Ergo eller sygeplejerskeuddannelsen i Aalborg, så er det ikke sikkert man er klar over at der på Sygehus Syd findes et studieafsnit.

Det er beliggende på afdeling O1 og det særlige ved dette afsnit er, at fra kl. 0700 til 2000 bemandes af studerende. Eller rettere primært studerende. Vi har både en fysioterapeut, ergoterapeut og mindst en sygeplejerske (jeg tror der er 2-3 stykker) tilknyttet som vejledere.

Formålet med studieafsnittet, er at fremme det tværfaglige samarbejde mellem de forskellige faggrupper og give patienterne en bedre oplevelse af sammenhæng i deres behandling. Men da formålet er det tværfaglige så betyder det at det monofaglige (i hvert fald på fys.-området) ikke er helt så kompliceret.

I "gamle dage" var kotumen jo at hvis du fik en ny hofte skulle du holde dig i ro et stykke tid, men den nyeste evidens på området viser faktisk et sammenhæng mellem hurtig mobilisering og overlevelsesraten.... Anyway... taget i betragtning af min arbejdsbyrde så har jeg i denne første uge følt et vis overskud, så jeg har påtaget mig opgaven som morale officer i gruppen.

Nu har jeg aldrig været i det danske forsvar så hvis der er nogen derude der ved om denne stilling faktisk findes så må i lige give lyd fra jer, men jeg ved stillingen findes i den amerikanske hær og denne persons opgave er (surprise, surprise) at booste moralen i enheden... Og hvad bedre måde at booste moralen på end med snacks?

I tirsdags havde jeg nøddebarer med, hvilket var et kæmpe hit... og i dag står den på verdens bedste cookies. Jeg havde en senvagt i aftes (fra 12.30-20.00) og vi var et par stykker der blev enige om at et energiboost sidst på dagen ville være gavnligt... Så det prøver jeg i dag.

Opskriften på Cookies finder du Her og opskriften på nøddebarene har jeg fra min søster, der selv har sjusses sig frem til den.Nøddebar(er)
(bliver en bar på ca. 14x20x2 cm, der kan skæres ud i mindre stykker når du har kølet den af)


150 g. honning
75 g. grov peanutbutter


100 g. mandler
60 g. valnødder
100 g. hasselnødder
90 g. peanuts (saltede)
(evt. 100 gr. mørk chokolade)

Smelt honning og grov peanutbutter i en gryde eller microovnen og rør det til en ensartet masse.
Hak nødder og evt. chokolade groft og hæld det i en skål. Hæld den flydende honning/peanutbutter hen over og rør det godt sammen.
Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og fyld massen i. Læg et stykke bagepapir over og tryk massen godt sammen.

Bag det i en forvarmet ovn ved 150 grader til det begynder at dufte at varme mandler. (ca. 15-20 minutter med min ovn).


Og meget apropos morale officer. Da jeg kom hjem i går aftes kl. 20.30 og i det hele taget var en smule træt så fandt jeg denne på mit skrivebord:


Det er fa.... svært ikke at smile når man får sådan en bare fordi gave af sin søn. Og det er sikkert han er sin fars søn når hans kreaprojekter handler om mad :D

Det var alt for i dag... næsten. For i går sendte jeg noget med posten til en af mine faste læsere.. Noget der har givet mig dårlig samvittighed rigtig længe, men jeg blev ramt af livet og så røg det lidt i baggrunden... Jeg håber den når sikkert frem og du får meget glæde af den ;)Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: