søndag den 17. juni 2012

Kagefad til studieafsnittet

I fredags havde vi sidste dag på studieafsnittet. Hvilket var en smule trist. De 2 uger er fløjet afsted og jeg er da glad for at kunne sige, at jeg har fået et par nye venner også :D Så i kraft af min selvudnævnte rolle som moraleofficer blev jeg jo nød til at slutte af med at bage en kage. Så i torsdags da jeg havde senvagt (12.30-20.00) spurgte jeg min gruppe hvilken kage jeg skulle slutte af med. Vandene blev delt lidt mellem banankage og kanelkage.. og en enkelt forslog et kagebord :D


 Løsningen blev ganske enkelt at lave både banan og kanelkage samt en masse makronlinser. Nutellabakken kagerne står i, kommer fra en udstilling i Bilka. Jeg hapsede lige 2 så jeg havde et låg også til da jeg skulle have transporteret kagerne på arbejde. Jeg kan på det varmeste anbefale Bilka og andre butikker til disse improviserede kagefad. Og det snedige er at du ikke behøver at bekymre dig om at få dem med hjem igen. Bare smid dem i skraldespanden når du er færdig :D

Banankage

 • 6 bananer
 • 120 gr. smeltet smør
 • 4 dl. sukker
 • 2 piskede æg
 • 2 tsk. vanillesukker
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 knivspids salt
 • 7 dl. mel
Fremgangsmåde:
Smid det hele i din lokale KEN-wood og rør det godt sammen.

Bages i en forvarmet ovn, 175 gr. i ca. en time.

Kanelkage 

 • 125 g smør, blødt
 • 325 g rørsukker
 • 2 æg
 • 400 g mel
 • 2 tsk. natron
 • ½ tsk. groft salt
 • 4 tsk. stødt kanel
 • ½ liter kærnemælk
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt æggene en ad gangen, pisk godt mellem hvert æg. Bland mel, natron, salt og kanel sammen - bland de i dejen skiftevis med kærnemælken. Beklæd en lille bradepande med bagepapir, kom dejen i og sæt i en 200 grader varm ovn (jeg brugte ikke varmluft), bag i ca. 30-40 minutter til dejen er gennembagt. Tjek med en tandstikker, inden kagen tages ud. Lad den afkøle på en bagerist.


Og det slog til og lidt mere. Der var lidt mere kage end vi kunne spise, men heldigvis kunne resten afsættes hos nattevagten :)

I morgen er jeg tilbage i Vester Hassing hvor jeg lige har 2 uger mere inden sommerferien.

Hvornår har du ferie?

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: