torsdag den 5. juli 2012

Keppleburger og Spiralhotdogs

 Det bliver bare lige et lille kort indlæg i aften for jeg blev lige mindet om at jeg snart har fødselsdag og det er på tide at opdatere min ønskeseddel :D

Men jeg bliver simpelthen nød til at fortælle om spiralhotdogs... Granted.. Det er stadig et første forsøg, men jeg tror altså jeg bliver nød til at eksperimentere lidt mere med det.

Spiralhotdogs var noget min fætter fortalte mig om til en familiefest i søndags. Konceptet er at man skærer sine hotdogpølser i spiral inden de ryger på grillen. Fordelen med denne teknik er ifølge denne hjemmeside at:
- Der bliver en større overflade til den der lækre grillsmag.
- Pølsen bliver helt lige når du griller den.
- Ketchup, remoulade sennep og andet fyld falder ned i rillerne i stedet for at ligge ovenpå = plads til mere :)

Jeg lavede dem med grillpølser fra langelænder, men jeg tror næste gang vil jeg bruge "alm." partypølser. Forklaring følger..


Du starter med at stikke et træspyd gennem længderetningen på pølsen og forsøg at ramme midten derefter sætter du kniven skævt på (billedet øverst til venstre) og ruller pølsen mens du skærer indtil kniven ender i den anden ende... Og derefter trækker du spydet ud igen inden du smider dem på grillen.
Grunden til at jeg næste gang vil prøve med partypølser er (som du kan se på det 4. billede) at de bliver forlænget en smule og passer ikke i brødene :D...

Det skulle eftersigende også være trendy at marinere pølser hvilket er grunden til at jeg næste gang jeg laver spiralhotdogs så bliver det med partypølser :)

Anyway... Jeg har ingen billeder af denne portion af Keppleburgeren men jeg tager lige opskriften med fordi jeg har tweaked den lidt og denne gang krympede burgerne ikke som de gjorde sidste gang.

Keppleburgeren V2

  • 1 kg. oksefars 9-15%
  • 50 gr. Parmasanost
  • 50 gr. blåskimmelost
  • 100 gr. revet cheddar
  • 100 gr. 45+ danbo
  • 3 finthakkede jalapenos (uden kerner og de hvide lameller)
  • 2 letpiskede æg
  • 1½ dl. rasp.
Fremgangsmåde:
Rør det hele sammen og lad det hvile i køleskabet et par timer. Form til bøffer i passende størrelser (jeg prøvede 150 gr. denne gang hvilket passede ret godt)

Anyway... tid til at kigge på min ønskeseddel... Jeg har forresten bestilt gaven fra mig selv til mig selv som jeg forventer kommer en af dagene selv om jeg først har fødselsdag d. 20. :D

Men jeg er da ikke den eneste der køber gaver til mig selv vel?
Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: