lørdag den 28. juli 2012

Agurkesalat

I går havde jeg Netværk Med Mad for 5. gang (tror jeg nok)... og jeg havde egentlig forventet en del flere end der faktisk kom... Da der var flest tilmeldt ville vi være blevet 9 (med sønnen) men vi endte med at blive 4 (sønnen inkl.)... Jeg vælger at give sommeren skylden for det var fantastisk godt vejr i går så stranden var nok mere lokkende ... men det betyder nok at jeg lige venter en måneds tid inden jeg inviterer igen... Det er nemlig ikke så sjovt at lave så meget mad uden at have hjælp til at spise den..

Men noget godt kom der ud af det (ud over at jeg også fik burgere til frokost i dag :D)... Mit Bruno-forsøg med agurken i går resulterede i en - efter egen, Karens og gæstens mening - rigtig god omgang marineret agurk.

Her kommer opskriften som jeg lavede den

Syltede agurker

  • 1 agurk
  • 1 spsk groft salt
  • 2 dl. klar edikke
  • 2 dl. sukker
  • 17 peberkorn

Fremgangsmåde:
Agurken skæres i skiver på din lokale superseje Bruno... Derefter hældes de over med salten og lader dem trække et kvarters tid, hvorefter du skyller dem og presser så meget væske ud af dem som du kan.
Imens agurkerne trækker varmer du eddiken med sukker og peberkornene i. Når sukkeret er opløst, tages det af varmen og lader det køle en smule ned inden du hælder det over agurkerne.

Lad det trække mindst en time i køleskabet og så er de rigtig gode :D


Christian W. Jensen

1 kommentar: