torsdag den 10. november 2011

Forfatterskoleopgave, Beskytter 2 og varme møbler

Af en der plejer at være rimelig ok til at sætte ord sammen så kunne jeg simpelhen ikke lige overskue en kløgtig måde at sætte dagen titel op på en snedig måde, der ville lokke dig herind.

Så helt uden at lokke med mad eller lignende satser jeg på, at de af jer der er oprigtigt interesserede i mine ord stadig hænger i...

Anyway.. Saxo's 4. forfatterskole er netop gået i gang (for 3 uger siden) og jeg vælger at nævne det i denne uge fordi jeg har besvaret opgaven og at denne uges opgavebesvarelse bliver en del af Beskytter 2... Jeg ved ikke lige helt hvilket kapitel det bliver, men personerne deri er gengangere fra kapitel 1 nemlig Nicole Emmerson og hendes mand som jeg endelig har navngivet :D

Ugens opgaveskrivelse lyder som følger:
"En person har lige fået en afgørende besked. Beskriv i en tekst de to næste minutter i personens liv. Du skal veksle nogenlunde ligeligt mellem tanke og handling.
Max. 400 ord.
Find selv på en titel"

Min besvarelse:

Forrådt

Han nikkede og forsøgte, at koncentrere sig om talene på skærmen, men de ville ikke blive stående på deres egne linier.
- Er du ok? Scott Emmerson så fra tallene på skærmen til Richard, der stadig stod i døren til hans kontor.
- Ja, jeg har det fint, svarede han og håbede hans kollega, budbringeren af nyt, ville forstå hentydningen.
- Okay. Cool. Vi ses. Med de ord forsvandt han fra døren, men Scott kunne stadig følge ham gennem salgslokalet gennem de store vinduer.
Scott forsøgte atter engang, at finde den skjulte mening med regnskabet på skærmen, men han havde svært ved at koncentrere sig. - Richard og en af de andre havde set Nicole, min Nicole på en bar tæt ved universitetet. Han rejste sig op og gik over til vinduet. - Hvordan kunne det gå til at hun arbejdede på en bar? Og uden at sige noget til mig? Havde jeg måske ikke forsørget hende siden vi blev gift?Havde jeg måske ikke sagt til hende, at jeg nok skulle passe på hende. Beskytte hende fra omverdenen og alt hvad jeg forventede retur var hendes kærlighed og respekt? Han trak vejret dybt, men udåndingen bar præg af, at hele hans krop skælvede. Han så ned på sine hænder. Knoerne var helt hvide og han kunne mærke krampen bevæge sig op af sine arme. - Jeg ville bare have hendes kærlighed og så forråder hun mig på denne måde? Han arbejdede hænderne igennem for at få blodet tilbage i dem, mens han gik rundt på kontoret. - Hvad skal jeg gøre? Skal jeg vente til i aften? Han forkastede tanken næsten ligeså hurtigt som han havde fået den. Han vendte tilbage til tallene på skærmen, men han kunne sværge tallene havde byttet plads, mens han havde været væk. - Som om de holder mig for nar! Ligesom hun gør. Han smækkede skærmen i og åbnede skrivebordsskuffen. Og tøvede.
Ved siden af hans bilnøgler, lå den .38 han havde anskaffet efter de havde haft problemer med en gruppe unge mænd, der havde svært ved at kende forskel på dit og mit. Han tillod sig selv et øjeblik ved tanken. - Nej. Ikke nu. Jeg tager hen til baren og fortæller hende, hvor meget jeg elsker hende. Og når hun ser mig vil det minde hende om hvor meget hun elsker mig. Han nikkede for sig selv.
- Hun måtte se det.

Jeg indrømmer gerne, at denne uges opgave er skrevet med Bent Isager-Nielsens foredrag i baghovedet. Han fortalte bl.a. om, at kriminelle handlinger der virker meningsløse og uvirkelige for os, næsten altid giver/gav mening for gerningsmanden i gerningsøjeblikket. Altså der ligger en eller anden form for logik bag, selv om den ikke umiddelbart er synlig. Jeg synes det er en virkelig interessant vinkel på det og synes (selvfølgelig) selv, det har givet større indsigt og dybde i mine karakterer.. Men det bør jeg nu nok lade andre vurdere for mig ;)

Anyway... Sidste del af overskriften, varme møbler, henviser faktisk til noget jeg har haft på min blog en lille uges tid nu. Den ser sådan her ud:
 


 Det var en ven der fortalte om konceptet, der i alt sin enkelthed går ud på at man kan stille anonyme spørgsmål. (det kan man i princippet også i kommentarfeltet, men det er stadig synlig for andre)... Jeg har taget det med fordi den bedste måde, at skrive om hele mennesker er ved at lære dem at kende. At sætte dem i den varme stol så at sige. Jeg lader derfor ordet være frit. Hvad enten du har læst Beskytter eller noget af Beskytter 2 og der er noget du undre dig over, så spørg løs. Du kan enten adressere det til en enkelt person (F.eks. "Roy Hawkins" eller "kvindelige hovedrolle i Beskytter 2") Eller du kan stille det generelt :) Måske ender det med en paneldebat, måske er der ikke nogen der gider lege med :( Men jeg har jo lov at håbe ;)


Har du aldrig læst en bog og tænkt... Hvor ville jeg dog gerne kunne stille et spørgsmål til ham eller hende der var i den?

Nu har du chancen ...


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: