fredag den 7. november 2014

Comfort Food...

For nogen tid siden var jeg sammen med min studiegruppe... Vi mødtes i skive hvor en af dem var flyttet til med sin kæreste... Det blev en aften med masser af snak og en omgang "Hvem i dette rum"...

Hvis du ikke kender spillet: Hvem i dette rum, så kan jeg forklare ganske kort, at det er et spil om fordomme... Det går i alt sin simpelhed ud på at man skiftes til at trække et kort og på hvert kort står der tre spørgsmål... f.eks.
- Hvem i dette rum ville gerne blive i sengen hele weekenden, hvis han eller hun selv kunne bestemme?
- Hvem i dette rum har flest IKEA-møbler i sit hjem?
- Hvem i dette rum var mest forkælet som barn?

Når sætningen (en af gangen) er læst op så gives der et par sekunders tænketid og så tæller oplæseren til tre og på tre peger alle på den person de mener udsagnet passer bedst på... Vi valgte så at gøre spillet til et drikkespil og vores improviserede regler var at den person som flest pegede på skulle drikke... MED MINDRE vedkommende kunne fortælle en historie, der kunne overbevise de andre om at at de tog fejl og i så fald skal dem der pegede på vedkommende selv drikke.... Det blev en lang aften med mange mange historier...

Anyway... Det jeg ville fortælle var, at til denne weekend var der en af mine gutter, der præsenterede mig for lillebrorostens revival... Vi endte med at sprække ostestængerne på langs og lægge en strimmel jalapenoen derind.. hvorefter de blev vendt i pisket æg og rasp hvorefter de blev stegt sprøde og osten smelter...

Det har i længere tid givet mig lyst til at prøve at lave mine egne chili cheese tops... Du kender dem fra McDonnalds hvor du får 3 for en 10 :)

Her får du opskriften som jeg har lavet dem

Chili cheese tops
18 stk.
Inspireret af dette link

150 gr. revet cheddar
80 gr. buko flødeost
25 gr. finthakket Jalapenos
25 gr. discount rasp
Salt og peber

Til panering
2 æg
2 spsk vand
Hvedemel
Pankorask (tørrede brødkrummer) (kan købes i føtex/bilka ved specialiteter)

Til stegning:
1 lille pande
ca. ½ liter rapsolie

Jeg startede med at blande cheddar og rasp i Braun blenderen, men det blev ikke helt klisteret nok så derfor tilføjede jeg flødeosten.. Det er vist også her du skal huske at tilsætte salt og peber hvis ikke du er for optaget til at glemme det. Blend det til det begynder at klumpe sammen. Herefter tager deler du ostemassen op i små klumper og presser/ruller dem sammen... Jeg har en smule OCD så jeg vejer mine af til de vejer ca. 15 gram (man kan godt skrive CA. 15 gram når man kun har en smule OCD :D) Men til fremtidig reference kunne de godt være en smule mindre.. måske nærmere 10-12 gram for de blev sprøde lidt før osten var helt smeltet.

Anyway. Når du har rullet dem alle sammen skal du rulle dem i mel... Dette er noget nyt for mig, men det viser sig, at hvis man ruller det i mel først, så hænger æggemassen bedre ved og så får du en mere jævn påføring af paneringsrasp.

Når du har vendt dem alle i mel, så smider du dem i fryseren i et par timer. Det er lidt samme koncept som den der chokoladekage, der har en smeltet kerne... Det er nødvendigt at fryse dem ned så de kan holde til de varme temperaturer når de skal steges.

Efter et par timer, vender du kuglerne i æggemassen der er pisket op med vand... derefter i rasp ... så æggemasse og til sidst rasp igen.. Dette tager lidt tid, så vent med at varme olien til du kun har 3-4 stykker tilbage. Olien varmes i en lille gryde eller pande... Der skal være ca. 2 cm. olie i gryde/panden og når du kan stikke en tandstik i det og det syder, så er olien varm nok.

Lad være med at smide for mange i olien ad gangen. Jeg havde 3-4 stykker i af gangen og de skal ikke have så lang tid så, det tager ikke så lang tid... Steg dem gyldne og læg dem på køkkenpapir.

Husk at holde dem varme, indtil de skal serveres...

Jeg havde taget en hel masse billeder til denne opskrift så du kunne se hvor fantastiske de ser ud, men jeg har lidt problemer med mit G-drev/nye telefon

Anyway... Indenfor den næste uges tid, så vil der komme et nyt indlæg her på bloggen. Dette indlæg vil til dels forklare hvorfor der har været så stille herinde på det sidste. Den vil ikke forklare alt, men noget af det :)


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: