mandag den 24. november 2014

Gæster igen igen

Jeg skulle lige til at kalde dagens indlæg for de første gæster, men vi var 9 til spisning i lørdags efter flytningen så det ville ikke have været helt rigtigt...

Anyway... I sidste uge da jeg var ved at pakke fandt jeg den store blå mappe hvor jeg havde alle mine opskrifter (før jeg altså fik denne blog) og jeg fandt faktisk en af dem som ikke var på bloggen. Det skulle der jo rettes op på i aften, så det var bestemt at vi skulle have kylling i cola. Da jeg så hentede sønnen i skole i dag, stødte jeg ind i moderen til en af hans gode venner og vupti, så blev det lige planlagt at vi skulle have gæster til spisetid.

Men vi ved jo alle sammen at forskellen på om man skal lave mad til 2 eller 6 mennesker er et spørgsmål om matematik. Jeg vidste at frisk ingefær var det jeg havde mindst af så jeg brugte det som udgangspunkt og det blev til 3 spsk i stedet for to så var det jo bare at gange opskriften op med 1,5 :)

Du får lige opskriften som jeg lavede den:

Kylling i Cola
(ca. 8 personer)

  • 3 spskfrisk ingefær
  • 5 fed hvidløg
  • 750 gr. tomatketchup (Heinz i dag)
  • 2 ds. tomatkoncentrat (140 gr. ds)
  • 900 gr. cola m. sukker
  • 1183 gr. kyllingebryst skåret i mundrette stykker
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:
Super simpel opskrift hvis du har en stavblender.
Ingefær og hvidløg puttes i hakkeren og blendes så fint du kan.. Det er muligt du lige skal skrabe det af siderne og give det en runde mere. Herefter hældes cola, hvidløg, ingefær, ketchup, tomatkoncentrat og salt og peber i en skål... Rør godt rundt med stavblenderens piskeris.


Smid de tilskårede stykker kylling i et ovnfast fad og hæld saucen ved. Rør lige rundt så kyllingen ikke klumper sig sammen. Sæt i ovnen ved 200 gr. (180 gr varmluft)... og ... nu kommer det vigtige.. lad være med at dække fadet til... Det gjorde jeg her til aften og jeg tror det er grunden til at min kylling ikke var helt gennemstegt/bagt og måtte en tur på panden :) Enten det eller også er ovnen defekt sammen med en af kogepladerne...

Serveres med ris og evt. salat... Det blev ikke til så meget salat her for jeg har kun et skærebræt og den havde jeg brugt til kylling (og jeg gad ikke lige vaske)... og samtidig har jeg kun en salatopskrift... Lyskrydssalaten... Den gør sig fantastisk til tacos, men ikke til så meget andet...

Hvad er din bedste All-round salatopskrift? 


Anyway... Jeg køber oftest stort ind af kylling når det er på tilbud i Bilka.. og ALDRIG kyllingefilet "i lage".. Det gjorde jeg en gang but seriously... De kunne vel lige så godt have skrevet "tilsat 12% saltvand"... Det lyder selvfølgelig ikke helt så fint :)

Men når jeg køber stort ind, og selv om jeg laver mad til 8 personer så blev der alligevel en del kylling til overs... Det er nu pakket ned i 4 poser af 2 stk filet og 1 pose af 1 stk filet.

Og ja... Pakket på denne måde så fylder det ikke ret meget. Smid det i bunden af en 4 liters frysepose (hvis det er to så vend dem "modsat" så den bliver nogenlunde lige bred i begge ender... Pres al luft ud af posen og rul den stramt et par omgange. Giv lige åbningen en fold på 1-2 cm inden du bruger en label til at lukke den. På labelen skriver du så indhold antal og ja.. vægt :D.

I dette tilfælde er det dog ikke (kun) fordi jeg har OCD-træk køkkenet :) Min microovn har optøningsprogrammer til bl.a. hakket kød og kylling og hvis man indtaster vægten er den forbavsende god til at tø det jævnt op. Så at vægten står på pakken er bare tidsbesparende.

Og denne fremgangsmåde kan også med fordel anbefales til hakket ko/gris og spaghetti bolognese til madpakker (sidstnævnte i en 200/150 gr fordeling med kødsauce og kogte pastaskruer. Sørg for at mose det lidt rundt så alle skruerne er smurt inden de ryger i fryseren så bliver det bedst når du varmer det i microen på jobbet :))That's it for tonight... næsten... Søndag aften skrev jeg om Level 1 og her til aften da sønnen skulle puttes snakkede vi lidt om hvad de næste levels skulle være... Level 2 bliver således når vi har tømt alle flyttekasserne og level 3 er når vi får hængt billeder på væggene. Jeg regner med at vi når begge levels inden jul :)

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: