lørdag den 16. august 2014

Reboot...

Det er officielt 4 måneder og 10 dage siden mit sidste indlæg... Og det indlæg var omkring noget så almindeligt som en bønnesalat....

De sidste fire måneder har været meget lærerige for mig...Men det vender vi måske tilbage til senere... Det korte af det lange så har mit fokus været et andet sted end på bloggen.. Faktisk har det været flere andre steder end på bloggen... Jeg er stadig jobsøgende og har i den forbindelse været i løntilskud i Rebild Kommune i kommunal trænings regi... Der var jeg fra februar til midt i juli efterfulgt af 3 ugers ferie med familien... og siden sidst i juli har jeg været på Hjørring sygehus... De to arbejdsområder er meget forskellige fra hinanden, men jeg har det faktastisk i begge miljøer... For hver dag der går bliver jeg mere sikker på mit arbejde og især her på sygehuset har jeg lært at sætte pris på det tværfaglige arbejde. Hvis der ikke er nogen der har fortalt dig det før så er sygeplejesker de mest fantastiske mennesker du nogensinde vil møde... Jeg håber selvfølgelig ikke du møder dem mens de er på arbejde (for så betyder det at du er indlagt) men hvis du gør så sæt lige pris på dem, ikk?

Anyway... De sidste par måneder har også været sådan en af de der selvopdagelsesrejser som man hører så meget om... Og det er bl.a. derfor jeg ikke har skrevet så meget...

Men hvis du nu stadig kigger forbi bloggen her (eller får en påmindelse om det når der sker noget nyt) så velkommen tilbage... Jeg har noget ganske særligt linet op i aften... Faktisk har jeg to ting på menuen... Jeg fik ikke lige blogget i går, men der fik jeg taget billeder af noget som bedst kan beskrives som Comfort food.. Enten comfort food eller Hjertekarsygdom i et fad :)

Jeg fik ideen her på Imgur.com hvor jeg har fået mange gode ideer fra... men denne var simpelthen tilpas ulækker til at det burde prøves :)

Siden det er en amerikansk opskrift så var der ingredienser som jeg ikke kunne få fat i... Blandt andet Ranch Dressing som jeg ikke har fundet i butikkerne nogen steder... Så jeg gik på nettet og fandt denne opskrift

Ranch Dressing (370 ml)
Originalen fundet her:

 • 125 gr. kærnemælk (rystet godt før brug, men jeg ved ikke hvorfor)
 • 100 gr. creme fraiche (Jeg brugte 18%)
 • 100 gr. Mayo (Hellmans)
 • 1 spsk finthakket friske krydderurter (Jeg brugte Dild, persille og Purløg)
 • 1 fed hvidløg.. revet fint
 • ½ tsk. Dijon sennep (5 gr.)
 • 1 tsk. Klar eddike (5 gr.)
Fremgangsmåde:
Det hele blandet godt sammen og bruges enten som dressing til hvad end du har tænkt dig at bruge den til eller som en ingrediens til dagens Hjertekarsygdom i et fad-opskrift.

Ud over dressingen skal du bruge følgende:

Hjertekarsygdom i et fad

 • ½ portion Ranch Dressing
 • 3-4 stk. kyllingebryst (kogt og revet i stykker med to gafler)
 • 200 gr. flødeost (stuetemperatur)
 • 220 gr. BBQsauce. (jeg brugte HP's spicy barbeque sauce)
 • 2 stk./35 gr. forårsløg (hakkede)
 • 125 gr. revet cheddarost
 • 300 gr. bacon i stykker

Bruges som dip/topping til nachos

Fremgangsmåde:
Kog kyllingebrysterne. Hvis ikke du allerede har en portion Ranch dressing i køleskabet så er det her du kan lave den. Rør dressingen og flødeost sammen og læg det i bunden af et ildfast fad.. Bland kyllingen og barbequesauce sammen til alt kyllingen er vendt i sauce... Spred herefter kyllingen over flødeost/dressingblandingen.
Drys sprødstegt bacon ud over kyllingeblandingen
Drys osten over din bacon (Kan du mærke hvordan arterierne begynder at skælve? :))
Drys hakket forårsløg ud over osten (Hvilket jo gør retten sund eftersom den indeholder grønt)

Bages i ovnen i 20 minutter ved 200 grader (Jeg havde staniol over de første 10 minutter)


Det var godt... men ikke noget man bør spise hver dag... Og hvis du sammenligner min opskrift med den på imgur linket så vil du bemærke at den oprindelige opskrift havde to typer.. Den ene med BBQ-sauce og den anden med Franks Hotsauce... Selv om denne ret var ok, så var den en smule "tam"... Jeg tror versionen med hotsauce vil have mere ziing hvilket vil have passet godt til retten... Så hvis du kender et alternativ til Franks hotsauce eller ved hvor denne købes i Aalborg så smid lige en kommentar herunder.

Nu når vi snakker comfort food... Hvad er din foretrukne comfort food?

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: