søndag den 17. august 2014

Boys night in...

Så i går var Karen til fødselsdag hele dagen... Egentlig havde jeg regnet med at hun kom hjem til spisetid, men det blev sent deroppe så ved femtiden skrev hun hjem, at de blev deroppe og spiste aftensmad inden de tog mod Aalborg igen...

Anyway... Det var jo et oplagt tidspunkt for drengene til lidt lørdagshygge... Menuen havde jeg delvist på plads... Jeg havde hele tiden planlagt at jeg skulle prøve at lave indbagte kyllingebryster.... Og da jeg så var i Bilka fandt jeg nogle bagekartofler.. og tænkte: Hey... Man approved oven fries! cool... men da jeg så kom hjem så begyndte jeg at tænke på om der måske var et alternativ til ovnfritter... og det var der jeg fandt opskriften på Tater Tots... (prøv at læs det med en amerikansk accent og så lyder det måske mere bekendt)... Jeg har googlet det og det ligner kartoffelkroketter... og hvis jeg havde vidst det i går havde jeg ikke haft brug for at finde opskriften på engelsk og oversætte den... men det er jo en del af charmen :)

Jeg fandt opskriften HER, hvis du har lyst til at tjekke min oversættelse :)

Tater Tots / Kartoffelkroketter
Opskriften som jeg lavede den
15 stk.

  • 2 stk. bagekartofler.
  • 1 spsk mel
  • 1 tsk. fint salt

Smid kartoflerne i ovnen ved 220 grader varmluft og bag dem i ca 35 minutter. Så vidt jeg kan regne ud skal dette til for at slippe af med noget af al den væske der er i dem.
Vent... [Indsæt pausemusik her]
Mens de stadig er varme (men ikke så varme at du brænder dig selvfølgelig) river du dem på dit lokale rivejern. Tilsæt mel og salt og rør godt rundt... Jeg gjorde det med KEN i ca. 5 minutter.

Herefter tager du en teskefuld og former det til en lille aflang cylinder-tube-form.. Læg den på et stykke bagepapir og gentag med resten af kartoffelmassen... Når du har styr på resten af aftensmaden hælder du olie i en pande... masser af olie.. ca. 1,5-2 cm. Når olien syder omkring en tandstik, så er den klar. Steg/kog kroketterne 7-8 stykker af gangen... Ikke flere end det for så sænker du temperaturen på olien. Jeg tror de fik 3-4 minutter inden jeg vendte dem, men sørg for at de bliver så gyldne som du nu engang synes er godt.De er intet mindre end fantastiske... Sprøde udenpå og bløde indeni og de går sig ganske fortræffeligt med min svogers hjemmelavede whiskeysauce. MEN... ingen opskrift uden et men... Det er jo sådan at når man frituresteger noget så kommer lejligheden (og dit tøj) til at lugte deraf... Så tater tots er måske ikke optimalt hvis du får gæster... Til det skulle jeg nævne at ifølge opskriften så skulle disse kartoffelvidundere kunne fryses og vækkes op til dåd på et senere tidspunkt. Det gøres ved at stege dem og lade dem køle af. Herefter overføres de i et lag til en lufttæt beholder en frysepose. Når de skal bruges smides de på en bagerist og bages i ovnen ved 200 grader. Ca. 15 minutter... Hvis du har succes med dette hører jeg gerne fra dig :)

Sammen med disse kartofler og whiskeysauce fik vi den før omtalte indbagte kylling. Til det skal du bruge:

Indbagt Kylling
Pr. person

  • 1 kyllingebryst
  • 1 butterdejsplade (jeg brugte to men jeg tror godt en kan gøre det)
  • ca. 50 gram flødeost med chili
  • ½ spsk friske krydderurter (dild, purløg og persille)
  • 1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
Steg kyllingebrysterne ca. 2 minutter på hver side. Imens rører du flødeost og krydderurterne sammen og ruller butterdejspladerne ud. Læg kyllingebrystet midt på butterdejspladen og tag flødeosten og smør ud på toppen. Pensl herefter siderne på butterdejen med æg og fold dem omkring kyllingen. Pensl lidt mere æg ovenpå. Bages i 20-25 minutter ved 200 grader indtil de er puffede og gyldne (æggene du penslede med hjælper med at gøre dem gyldne ;))
Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: