tirsdag den 29. oktober 2013

Bøffer(e)

I dag har KEN været på tur... Han har normalt plads på det ene bord i køkkenet, men i dag har han været HELT OVRE på den anden side af bordet :) Det var meget stort og så havde jeg også kødhakkeren fremme i dag. Det skyldes at vi for tiden har banlyst ost og mælk her i huset på Candidasvamp. Det er en svamp der florere i alle menneskers tarmsystem, men for nogle mennesker så tager den overhånd og laver uro i hele kroppen. Jeg har ikke hørt om det før Karen havde fået at vide at det hos hende lavede koks i systemet. Men selv om det er tilfældet så er det vel ingen skade til, at prøve at undvære det et stykke tid.

Det betyder så desværre også at de burgerbøffer jeg plejer at lave er no-gos for tiden. Både Jamie Oliver og Kepple burger indeholder rigelige mængder ost. Så derfor måtte jeg på nettet for at finde en ny opskrift. Det bragte mig til denne mand. Han hedder Heston og er kok. Hvis du ser videoen fra omkring 11.00 minut så begynder han at snakke om burgere.

Hans princip er at køre kødet gennem kødhakkeren (han bruger hele stykker, hvor jeg brugte hakket fars). Han bruger kun kød og salt, hvor jeg i dag brugte lidt flere ingredienser, men det blev til rigtig gode burgerbøffer.


Her er opskriften som jeg lavede den.

500 gr. oksefars
150 gr. bacon
2 spsk. worchestershiresauce
2 spsk. løgpulver
1 æg
ca. 20 gr. smør
ca. 30-40 gr. rasp
Friskkværnet peber
Salt

Jeg fik desværre ikke rigtig taget billeder undervejs, men hvis du ser videoen er ideen ret godt beskrevet. Hele ideen er, at kødet laves til trevler og disse fanges og lægges på et stykke husholdningsfilm. De skal rulles sammen og lægges på køl i minimum fire timer.

Når du tager det ud af køletskabet skæres rullen i skiver. Ca. 2 cm. pr. skive. Dem lægger du mellem to stykker mellemlægspapir og trykker dem flade. Når man gør det på denne måde bliver kødet så medgørligt at det falder fra hinanden munden. Men se videoen og prøv det selv. Det blev rigtig godt. Næste gang vil jeg forsøge at hakke mit eget kød. Bare fordi jeg kan :)

Bøffere delen af dagens blogindlæg skal forklares med dette billede:


Dette er et billede af min venstre underarm as of mandag aften. Og nej. Jeg plejer ikke have den slags mærker ;)  Dette skyldes en lille fejl, at jeg nogle gange glemmer at dreje min underarm inden jeg slipper strengen :D Det er et eller andet med "af skade bliver man klog", men det er ikke sket endnu.

Mere om det projekt senere, for det er da noget at det sjoveste jeg har prøvet i nyere tid.

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: