mandag den 27. februar 2012

Bacon, drømmekage

Det er et stykke tid siden jeg sidst har blogget, men heroppe i det mørke nordjylland har der jo været vinterferie i uge 8. Ikke at jeg har haft ferie, men sønnen har haft et par feriedage hjemme hos mine forældre og Karen og jeg har nydt at vi har haft tid til hinanden. Det er sjovt som man glemmer at spisetid er kl. 18.00 når der ingen børn er hjemme.

Anyway. Det er derfor jeg ikke har blogget i lang tid, men som tak fordi du tålmodigt ventede så kommer her et bacontip som er inspireret af et stykke plastik jeg for noget tid siden så på nettet.

Jeg kan godt lide bacon. Det er vist ikke nogen hemmelighed. Men at stege bacon på panden tager tid for der kan jo ikke være en hel pakke på panden alligevel. Så er der ovntricket, hvilket giver rigtig sprød bacon og man kan lave større mængder, men personligt er jeg ikke glad for opvasken af bageplader hvis jeg kan undvære det.

Så er der microovnstricket. Bacon på en tallerken med køkkenrulle over. Hvilket virker rigtig godt (bare man giver det tid nok) men så ender man jo med at papiret suger alt baconfedtet og hvis man skal lave bacondressing så skal man jo gemme baconfedtet og så er køkkenpapirstricket ikke så praktisk.

Derfor... Lad mig præsentere måden bacon nu bliver stegt i vores hus:


 1. Find en skål der har en diameter svarende til 1½ gange bredden på en skive bacon. Siderne skal være længden af en skive bacon divideret med 2.
2. Læg baconskiverne over siderne på skålen som vist på billedet til venstre. Sørg for at skiverne ikke rører hinanden.
3. Sæt det på en tallerken og smid det i microbølgeovnen. Ca. 1 minut pr. skive.
4. Når det er færdigt tager du det ud ( MEGET VARM) .... Læg de nu sprøde skiver bacon på en anden tallerken (eller spis med det samme) og hæld fedt fra tallerken og skål over i en beholder til senere brug...

Bemærk at 8 minutter i microovnen godt kan smelte plastisk, selv om det er "Microovnssikkert".... brug derfor glas eller keramikskåle.


Nå... Bortset fra det så har det været en lidt trist weekend... Jeg har et par rigtig gode venner som blandt andet har hjulpet rigtig meget med mit andet projekt. Anyway. De var på besøg i går fordi hun rejser tilbage til Norge i dag og han rejser når han har fundet et arbejde deroppe.

De kom lige forbi i går eftermiddags for at sige tak for denne gang og til den anledning havde jeg lavet en drømmekage som i lige får opskriften på her. Der er ikke så meget hokus pokus og opskriften kommer fra Arla's hjemmeside.

Her kommer den som jeg lavede den. Brugte et ovnfast fad der er ca. 27x21x5 cm og det var fyldt til randen, da jeg havde lagt topping på.

Drømmekage:

Dej:
4 æg 
300 g sukker
250 g hvedemel
3 tsk bagepulver 
1 tsk vaniljesukker 
2 dl mælk
50 g smør
  
Fyld 
100 g smør 
150 g kokosmel
225 g brun farin
 ½ dl mælk (som jeg glemte, men det blev ok alligevel)
 
Bagetid: Ca. 20 min. ved 200° 
Bagetid med fyld: Ca. 5 min. ved 225°.

Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes i KEN med ballonpisker og høj hastighed. Imens blandes mel, vanillesukker og bagepulver. Dette sigtes i ægge/sukkermassen når sidstnævnte er "lys og luftig" og blandes godt sammen. Mælk og smeltet smør blandes og når det har "lillefingertemperatur" hældes det over i dejen og røres forsigtigt i så det er en ensartet masse. Derefter over i et fad og ind i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Imens laver du fyldet og her smider du det hele i en gryde og rører godt rundt til det er en mørk, ensartet klistret masse. Når kagen er klar fordeles fyldet på den og den får ca. 5 minutter mere ved 225 grader.
Spises med gode venner eller andre kageglade mennesker :DOg så er jeg forresten blevet tildelt en Blogaward... Jeg har ikke glemt den, men det slog mig at jeg faktisk ikke lige på stående fod kan nævne fem blogs under 100 læsere, så når jeg har kigget støverne igennem skal jeg nok sende aben videre :DChristian W. Jensen

4 kommentarer:

heidi sagde ...

Ha haaaa - jeg læste lige overskriften som bacondrømmekage ud i ét. Og var derfor noget spændt på din anmeldelse, for jeg har prøvet den, og var ikke udelt begejstret.
Du har helt ret i at baconfedt da skal gemmes, og det virker som en fin måde du har fundet, selvom det også kræver lidt opvask.
Har du prøvet bacondressingen du linker til? Jeg har helt lyst til at lave den igen snart - den er virkelig lækker :-)

Christian W. Jensen sagde ...

Hej Heidi...
Det var meningen at der skulle have været et 3. emne i dette indlæg, så derfor blev det kun til et komma.

Men jeg har faktisk hverken prøvet bacondrømmekage eller bacon dressing. Men begge dele er kommet på min mad-to-do liste for 2012 og jeg har store forventninger til dressingen. Nogle gode forslag til hvad slags salat den skal/kan bruges til? Jeg er umiddelbart mest hooked på at spise den alene, men jeg er sikker på kæresten vil insistere på noget grønt til :D

heidi sagde ...

Jeg tror den passer til næsten hvilken som helst slags salat, men jeg skriver vist noget i mit indlæg om salat med kød, eller noget andet der fylder godt (avocado mener jeg også jeg havde i).
Men generelt tror jeg egentlig bare den smager godt til næsten alt :-)

Frk.Bogorm sagde ...

Smart med bacontricket - men jeg har ingen microovn :-( Så jeg hopper hellere på den med kagen!
Og selvom jeg har under 100 læsere, ønsker jeg altså ikke aben... God weekend:-)