søndag den 21. juli 2019

Fødselsdagsweekend

I går havde jeg officielt rejst en omgang mere om solen. Jeg fyldte 39 og det blev fejret med med nærmeste familie og alt for meget mad som jeg plejer. Menuen stod på spareribs, kyllingenuggets, kartoffelsalat, tzatziki, pommes frites, flutes og majskolber.

Majskolberne havde jeg oprindeligt tiltænkt som Elotes, som er navnet på mexikanske gademajs. Men jeg løb tør for grillplads :o (o skræk o veg) så måtte nøjes med mit andet majs eksperiment, nemlig majskolber med bacon viklet omkring.

Anyway... Dagens opskrifter kommer her. Selv om jeg ikke fik lavet Elotes i går, så fik jeg stadig skrevet opskriften ned og så vidt jeg husker fra tidligere forsøg med det, så smager det ret godt. Derudover kommer der også lige en opdateret opskrift på den barbecuesauce jeg er begyndt at bruge. Jeg har tidligere oplevet, at den har været meget syrlig pga. æbleeddikecideren, men jeg synes godt nok jeg fik tilpasset den her i weekenden så derfor kommer der lige en ny version :)

Opskriften her er ganget op i forhold til den originale opskrift. Det er er ca. 3-dobbelt portion. Der var nok til 6 sider spareribs. Derudover fik jeg 5 poser af 300 gram og en pose af 450 til fryseren.

Opdateret Barbecuesauce (3dobbelt portion)
Fryseregnet

 • 7 spsk hakkede løg
 • 3 spsk solsikkeolie
 • 1050 gr heinz ketchup
 • 9 spsk dijonsennep
 • 620 gr æbleeddide cider
 • 100 gr mørk muscovado sukker
 • 550 gr brun farin
 • 2 tsk santa maria red hot chili flakes
 • 3 spsk worchestershiresauce
 • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Varm solsikkeolien i en gryde og tilsæt de hakkede løg. Lad dem blive bløde uden at få farve. Tilsæt herefter de andre ingredienser og rør det sammen til en ensartet sauce. Lad det simre ved svag varme i 40-60 minutter til det er tyknet og afkøl.Elotes (Mexikanske gademajs)
Orignalopskrift fundet HER


 • 4 Majskolber
 • 2 limefrugter skåret i både 
 • 70 gr. Mayo
 • 70 gr creme fraiche
 • 110 gr hvid ost
 • 1/2 tsk (1gr) red hor chili flakes S.M.
 • 7 gr finthakket hvidløg
 • 1/4 kop koriander letpakket

Fremgangsmåde:
Ovenstående ingredienser undtagens majskolber og lime blandes sammen i en skål og sættes på køl. Fjern bladene fra majskolberne og læg dem på grillen. Vend dem regelmæssigt så de bliver godt gennemvarmet og sørg for at enkelt majskerner bliver brændte for at fremhæve den nøddeagtige smag. Når majsene er stegte på alle sider smøres de med cremen og serveres med friskpresset limesaft.

Jeg fik som sagt ikke lavet Elotes til i aftes, men jeg har stadig majskolber og creme/lime i køleskabet så lur mig om vi ikke skal have det i aften når Tasja kommer hjem. Hun er kørt afsted for at aflevere de to mindste hos sin far og sønnen min tog hjem med mine forældre i aftes fordi han skal flyve fra Billund på mandag.

Så de næste par uger er Tasja og jeg alene hjemme, så forhåbentlig får vi både tid til at kærester og få afsluttet nogle af de projekter vi har gang i herhjemme.


Mine fødselsdagsgaver; 2 slags olier og nøglering fra min søster og hendes familie. Miniflasker med Whiskey til min samling fra min søn og en kuvert med penge fra svigerforældrene. Mine forældre gav 3 rammer sodavand og 3 rammer øl til det frostfri rum så vi har noget at byde på til (u)ventede gæster :) 

En anden gave som forresten ikke er på billedet herover var endnu et mysterie løst i den store gåde der hedder vores nye bolig. Den tidligere ejer har ikke været super god til at informere BBR omkring hvad der er lavet af gør det selv projekter i hus og have, så jeg har været på opdagelse sammen med min far og svigerfar omkring hvordan tingene er skruet sammen.

 Det er ikke helt så synligt på billedet her, men til venstre ved trappen og det første vindue er der 2 dæksler hvor der går noget afløb. Ligeledes er der et dæksel til højre på billedet lige bag det lille skråtag. I går fandt vi endelig ud af hvordan det hang sammen.


På billedet til venstre ses her de to dæksler ved huset. Det viser sig at det nederste dæksel (med stenen) er rensebrønd fra køkkenet og fra vaskemaskinen i kælderen. Det øverste (med metalristen) er afløb fra håndvask og badekar.
På billedet til højre ses så en gennemløbsbrønd (tror jeg nok det kaldes). Vandet løber fra køkkenrensebrønden til badeværelsesrensebrønden og fra den til gennemløbsbrønden på den anden side af indkørslen. Herfra løber det videre væk fra huset, men jeg har ingen anelse om hvorhen.

Grunden til alt dette er interessant (ud over at det giver mig indblik i hvordan vores bolig er skruet sammen) er fordi jeg i staldbydningen bagved har fundet et afløb som den tidligere ejer har lavet. Da vi fandt den i sidste weekend prøvede vi at sprøjte vand ned i den for at se hvor det løb hen og det viste sig at munde ud i gennemløbsbrønden. Konklussionen er derfor at hvis vi engang beslutter os for at få lagt vand ind i stalden så ville vi kunne lave et grovkøkken/bryggers/vaskerum derude med de eksisterende afløb der er lavet. Ikke at vi er i nærheden at det projekt endnu, men det er da rart at vide. Så har jeg indtil videre kun 1 rør jeg ikke ved hvad der skal bruges til. Fra afløbet i stalden er der nemlig et rør der går til gennemløbsbrønden, men to rør der løber til det. Vi fandt enden på det ene i sidste weekend, men så vidt vi kan se så slutter det andet midt under gennemgangen ude i stalden... Så et mysterie løst, men langt fra alle :) 

Ingen kommentarer: