søndag den 6. august 2017

Koldbrygget Kaffe

Ja.. du læste rigtigt..

Jeg, Christian W. Jensen, skriver et indlæg omkring kaffe. Man skulle næsten tro bloggen var blevet hacket, men ak. Det er ikke tilfældet.

Det der er sket er at Tasja og jeg for et par uger siden var på besøg hos nogle venner og efter middagen, blev der budt på hjemmelavet kaffelikør.

Nu er jeg ikke den store kaffedrikker og har aldrig været det. Men den der kaffelikør havde slet ikke den samme bitterhed som jeg normalt forbinder med kaffe. Hemmeligheden, viste det sig, var at den var lavet på koldbrygget kaffe, tilsat rørsukker, vanille og mørk rom.

Så da Bilka for tiden har samlemærker til kaffebryggeudstyr og herunder også en kande til koldbrygget kaffe så tænkte jeg at det måtte jeg da prøve om jeg også kunne lave.

Så jeg er nu den semistolte ejer af en Bodum Infusion á Froide Cafetière koldbryggekaffekande... Skal jeg være ærlig så kan jeg ikke se hvordan den afviger fra en almindelig stempelkaffekande, men det er nok fordi jeg ikke ved noget om kaffe.

Jeg gik på nettet og fandt en guide til stempelkaffebrygning og fandt denne side. Den siger til 1500 ml vand skal der bruges 83 gram kaffebønner og i indlægssedlen til Bodum Infusion á Froide Cafetière står der at de anbefaler at man bruger dobbelt så meget kaffebønne som man plejer.

Resultatet heraf blev

Koldbrygget kaffe
166 gram Merrilds Cafe Noir formalede bønner til stempelkaffe
1500 ml. vand.

Det skal nu stå i køleskabet i 12 til 24 timer hvorefter stemplet kan trykkes i bund.

Og så skulle man have koldbrygget kaffe. Man skulle også have en meget koffeinholdig kaffe. Hvilket hænger meget godt med den smule jeg kan huske fra produktkendskabskursus hos Dansk Supermarked, hvor vi fik at vide at koffeinindholdet steg jo længere tid vandet var i kontakt med kaffebønnerne.

Så ja. Det skal prøves i morgen efter arbejde og gerne inden det bliver alt for sent.Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: