søndag den 3. maj 2015

It started with a girl...

Det er almindelig kendt at en god historie sjældent begynder med: "Forleden fik jeg en salat..." langt flere historier der bliver genfortalt begynder med ordene: "Forleden var jeg ude at drikke" og endnu flere historier begynder med "Jeg har mødt en pige..."

Denne historier begynder med den tredje og ender på besynderligvis ud i den første :-) For nyligt er jeg begyndt at omgåes en person af det modsatte køn og som det så ofte sker når jeg møder andre mennesker så er der mad involveret... Dog med et twist denne gang for hun døjer med IBS (Irritabel Bowel Syndrome) der betyder en særlig diæt med mindre hun vil svulme op som en ballon... Jeg er langt fra ekspert på området, men hun fortalte mig at hvis hun spiste efter Low Fodmap konceptet så reducerede det symptomerne til et acceptabelt niveau... Så vidt jeg har forstået betyder det at hun ikke er allergisk, men intolerant overfor visse ingredienser... Hvis man googler "Low Fodmap" så får man en masse oversigter over hvilke madvare der er ok og hvilke der er no-go (hvis man ønsker at undgå føromtalte ballonsituation)... Til min skræk viser det sig at løg og hvidløg er på no go listen hvilket har betydet at jeg har måtte revurdere min tilgang til køkkenet da der som regel er rigeligt med begge dele i min mad :-)

Anyway... Jeg vil fra d.d. oprette et nyt afsnit i min opskrifteindex der hedder Low Fodmap og her smider jeg de kulinariske opdagelser jeg har gjort på det område... Jeg tager det som en spændende udfordring, men når det er sagt så er jeg som tidligere nævnt ikke ekspert på området... og jeg har ikke selv IBS så jeg poster opskrifterne på baggrund af 2. hånds viden... Hvis du har andre erfaringer med de ingredienser jeg bruger så smid en kommentar herunder...

Og nu til hvordan jeg får drejet en historie om en pige over på en salat :-)

TOMATBASERET FRUGTSALAT (aka. Tomatsalsa)

  • 3-4 store tomater (halveret og indmaden skrabet ud)
  • 2 friske jalapenos (fri for kerner)
  • 3-4 forårsløg (Kun den grønne del hvis retten skal være LFM-venlig)
  • 1 tsk tørret koriander
  • 1 tsk sukker
  • 3 tsk limesaft

Fremgangsmåde
Hvis du har en foodprocessor så start med jalapenos og hak dem så fint du kan. Tilsæt derefter tomater og hak dem fint men stop før det bliver mos.
(Den grønne del af) Forårsløgene snittes med kniv og tilsættes når du har taget strømmen fra foodprocessoren. Drys koriander, sukker og limesaft over og rør rundt.

Jeg fik det med grillede korteletter der var krydret med en hjemmelavet burito spicemix (der modsat min tacomix ikke har løg eller hvidløgspulver i) og det er ifølge hende godkendt...

And on a different note... I morgen starter jeg på arbejde. Jeg skal i løntilskud ved Aalborg kommune i myndighedsafdelingen. Det der tidligere hed bevillingsenheden... Jeg glæder mig til at komme i gang igen og det bliver kun federe af at mine arbejdstider er nogenlunde kompatible med at sønnen og jeg kan tage samme bus på arbejde om morgenen og at vi kan tage samme bus hjem igen. Jeg skal være der i 13 uger så nu er jeg i det mindste beskæftiget indtil udgangen af juli... Hvilket sjovt nok også betyder at jeg bliver mere effektiv herhjemme (hvis altså tingene går som det plejer :) )

Men det var det for i aften :)

Christian W. JensenIngen kommentarer: