mandag den 2. november 2015

Mere LFM-venlig mad...

Sidste gang jeg skrev, var det fordi jeg havde mødt en pige som havde diætkrav... Det betyder at jeg oprettede et afsnit i min opskriftsamling der hed Low Fodmap-venlige.

Dette indlæg er bare lige en opdatering så jeg ikke behøver at lede på papirstumper rundt omkring i lejligheden :)

I dette indlæg er der opskrift på nogle fantastisk boller lavet med speltmel, hørfrø og husk-fibre (hvis du har dem)... Så har jeg opskriften på en texmex krydderiblanding der er LFM-venlig. Forskellen på den og den anden krydderiblanding jeg har her på bloggen er at denne er uden løg- og hvidløgspulver...


Anyway... Jeg samler lige det hele i en opskriftsamling.

LFM-venlig sandwich med texmex-kyllingebryst

Brød (16 stk)


 • 50 gr. gær
 • 2 spsk sukker
 • 7 dl. vand
 • 1 dl. olie 1,5 tsk salt
 • ½ dl. HUSK-fibre (kan undlades)
 • 1 dl. blendede hørfrø (i minihakkeren til stavblenderen og så blend det til smit-smat)
 • ca. 900-950 gr. munkemølle speltmel (PRO LIFE TIP: Rema 1000 sælger speltmel til 14.95 i fast sortiment. Denne har stort set samme bageegenskab som hvedemel og du kan snidt erstatte mel i andre opskrifter for at gøre dem mere LFM-venlige)
Fremgangsmåde
Smid det hele i din lokale køkkenmaskine og lad dem hæve til dobbelt størrelse... Jeg delte min dej i 16 stykker (ca. 115 gr. pr. stk)... sådan lidt aflange så kunne jeg have 8 pr. plade.... Når du har formet dejen og lagt den på plade så TÆND FOR OVNEN PÅ VARMLUFT og lad brødene hæve til dobbelt størrelse... Grunden til at du skal tænde for ovnen er fordi at tænde for ovnen er du på den måde også får varmet siderne op så du ikke mister så meget af varmen når du åbner ovnen....

Bag dem i ca. 10-12 minutter ved 200 grader... men når du sætter brødene ind så slå varmluft fra.

LMF-venlig texmex krydderiblanding

ca. 80 gram

 • 8 teskeer sød paprika
 • 4 tsk stødt koriander
 • 4 tsk stødt spidskommen
 • 2 tsk. chilipulver
 • 2 tsk stødt sort peber (jeg måler det når det er hel og støder det inden jeg blander det i minihakkeren)
 • 4 tsk. salt
 • 2 tsk. tørret oregano.

Fremgangsmåde:
Bland det hele i minihakkeren og put det i en lufttæt beholder.

Jeg plejer at hælde ca. 3/4-1 dl. rapsolie i en plastikpose og så tilsætte 2-3 spsk af krydderiblandingen... fordel krydderierne jævnt i olien og tilsæt 2-3 kyllingebrystfileter og lad det trække lidt... derefter kan du smide det på grillen eller på panden.


Jeg vil ikke fortælle hvordan du skal samle din sandwich, det regner du nok selv ud... men jeg vil godt lige fortælle at hvis du lægger sølvpapir på en bagerist (og bagefter på en bradepande som du sætter i ovnen under risten... så smider du bacon på risten.. så tæt du kan kan men lad der være lidt plads i mellem.. for her prikker du lige huller over det hele så stegefedtet drypper ned i bradepanden...

9 minutter ved ca. 220 og så kunne jeg klare 11 skiver fantastisk sprød bacon... use this information wisely!!!

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: