lørdag den 24. november 2012

How To: MEGAWIN

Dette indlæg er for HARDCORE Fys.stud eller nogen der bare virkelig savner at høre fra mig :D

Dette billede repræsenterer rimelig meget hvad jeg har lavet de sidste 3 uger....  For dem der ikke er supernørdede fys'ser eller på vej til at blive det så kan jeg fortælle at det er et skærmprint fra et program der hedder MegaWin og det du ser er EMG målinger (den røde og grønne del) samt en vinkel på mit knæled (den nederste blå streg)..

EMG står for ElektroMyoGrafi og den måler muskelaktiviteten i den muskel den er sat på. I dette tilfælde repræsenterer den grønne min m. vastus medialis Obliquus aka VMO og den røde repræsenterer min m. vastus Lateralis. Begge muskler er en del af lårmusklen (m. Quadriceps femoris) VMO sidder lige over knæet ind mod kroppens midterlinie og Vastus lateralis sidder over knæet ud mod ... ja.. lateralt :)

Den blå linie er et elektrogoniometer der viser at min muskler er forsøgt testet isometrisk (jeg skriver forsøgt testet da vinklen ændre sig.)


Alt dette er jo SUPER interessant... ikke?

Vi har først fået udstyret til at virke uden den store hjælp fra underviser fordi der ikke er nogen underviser på skolen der er særlig bekendt med udstyret.... derefter har vi lavet nogle tests på os selv og derefterefter fik vi fat i hele 23 deltagere som vi kunne måle på... og jeg indrømmer gerne at vi brugte ufine metoder på at lokke folk til. Jeg har bl.a. udlovet 2 eksemplarer er Beskytter væk som vi trak lod mellem deltagerne... Og dertil har vi selvfølgelig haft verdens bedste cookies til dem der har hjulpet.

Meningen med forsøger var at finde ud af om det hjælper på muskelaktiviteten i lårmusklen (nærmere bestemt VMO) at stå på hælene når man laver wallsquats....  Vi har allerede fået resultaterne så vi ved det godt :) Men jeg siger ikke hvad vi er kommet frem til før vi har skrevet opgaven færdig... vi mangler nemlig stadig at diskutere resultatet før vi ved hvor meget vi tør konkludere ud fra vores tests...

Men vi skal præsentere vores bachelor medio/ultimo januar. (Kan ikke huske datoen præcis) og det er tilladt at komme og lytte med hvis man bare ikke kan få nok :)... Men bare rolig.. jeg skal nok melde datoen ud når jeg får fat i den. Tænk hvis folk frivilligt mødte op til at høre om vores (synes vi selv) meget nørdede opgave så vi kan få lov at dele ud af vores viden...

Det ville da være fantastisk ikk?

Anyway... Grunden til at jeg skrev dette indlæg var fordi vi brugte uafsindig lang tid på at finde ud af hvordan Megawin-softwaren virkede. Derfor har jeg brugt dagen i dag på at lave en how-to til megawin. Det er en trin for trin vejledning til: Oprette deltager, kalibrering af elektrogoniometer, Highpass/lowpass filtrering af data samt Root Mean Square averaging (Ja jeg er fuldt ud klar over at dette måske ikke giver mening for gennemsnitslæseren af min blog, men for fremtidige bachelorskrivende fysser på UCN er det en guldgruppe :D) ...
Du finder PDF-vejledningen ved at trykke her
Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: