mandag den 16. april 2012

Fra kulturstyrelsen til mig

Dagens indlæg er ret kedelig hvis ikke du interesserer dig for bogudgivelser... Så er du advaret...

Jeg har nemlig fået brev fra kulturstyrelsen om at jeg er tilmeldt med forfatternummer og alt mulig i forbindelse med biblioteksafgifter... Hvad er biblioteksafgifter? Glad you asked :D

Biblioteksafgifter er kulturstøtte til dansksprogede bøger og bevilges af folketinget. I 2011 udgjorde beløbet sådan cirka 163 millioner kroner der fordeles efter et meget sindrigt pointsystem.

Normalt giver en 1 side i en bog 1 point og et indtalt minut giver ½ point, billedbøger og tegneserier giver 3 point per side og 1½ point pr indtalt side. Noder og lyrik giver 6 point pr. side og det der er interessant i mit sammenhæng er at skønlitteratur (som jeg stadig hårdnakket vil hævde at Beskytter er) giver 1,7 point per side.

Med Beskytter på 500 sider giver det 850 point pr. eksemplar. Og systemet er skruet sådan sammen, at det gives biblioteksafgift pr. eksemplar der står på de danske biblioteker og ikke pr. udlån.

Hvert år udbetales biblioteksafgifterne ved udgangen af juni såfrem det beregnede beløb overstiger den fastsatte beløbsgrænse der i i øvrigt er fastsat til 2002 kr. i 2012.

Anyway... Jeg har forsøgt at få kæresten til at prøve at bestille min roman på det lokale bibliotek, men de sendte hende en mail tilbage med at bogen var så ny at den ikke kunne bestilles, så der går nok lidt tid til det lykkedes mig at få udbetalt bibliotekspenge.. Men altså teoretisk set er jeg berettiget til at være på finansloven... til høflig orientering.

Hvis du vil læse mere om biblioteksafgifter så kan du læse mere om det her.

Christian W. Jensen
Send en kommentar