lørdag den 7. januar 2012

Plan B og Nytårs-todo

 I torsdags var jeg ved at skrive en vejledning til hvordan man spiller wordfeud på sin PC (ja det kan lade sig gøre hvis man er villig til at betale prisen for det;) men da jeg i går fredag måtte geninstallere min computer til fabriksindstillinger fordi den ikke ville starte op, så tænkte jeg at måske skulle jeg finde noget andet at blogge om :)

Så i stedet vil jeg blogge om alle de gratisprogrammer jeg nu har fyldt min computer med (så jeg har en dosmerliste til NÆSTE gang jeg skal starte en ny computer op :)

Det første jeg ALTID gør når jeg har en ny-installeret windows computer er at åbne Internet Explorer... Det er den bedste browser jeg kender... til at downloade Mozilla's Firefox altså :)

Så når Firefox er installeret går jeg i gang med resten af listen.

Efter jeg en gang for længe siden havde en mere eller mindre tvivlsom version af Microsoft officepakken blev jeg så irriteret på diverse remindere om ukurante vare at jeg begyndte at se mig om efter et alternativ hvilket jeg fandt i Open Office. Siden har jeg ikke brugt andet og jeg har endda lavet en how to guide til det (Fjerne sidetal fra forsiden med mere) Personligt synes jeg Open officepakken er MINDST ligeså god som Microsoft officepakken, men den væsenligste forskel er dog prisen på de to.
Du kan hente Open Office pakken gratis lige her

Efter min tekstbehandling er installeret så skal jeg selvfølgelig have adgang til mine dokumenter igen. Et pludselig nedbrud af en computer ville tidligere have været katastrofalt, men efter jeg begyndte at bruge dropbox, tog det ca. 3 minutter at få de nyeste versioner af alle mine dokumenter.
Du kan hente Dropbox gratis lige her

Jeg skal selvfølgelig også kunne se videoer på min computer og der er den bedste mediaplayer jeg har fundet VLC, men jeg er sikker på det er smag og behag.
VideoLAN (som det offficielt hedder) findes til windows lige her

Kontakt med omverdenen "kræver" en mailklient. Jeg har tidligere brugt Microsoft Outlook, men fandt ud af at der findes et gratis alternativ. Nemlig Mozillas Thunderbird (Og ud over at være gratis så synes jeg altså også Mozillas produkter har sejere navne en Microsofts :D)
Få Thunderbird lige her.

Ud over at være gratis så findes der et væld af mere eller mindre brugbare add-ons til både Thunderbird, Firefox og Open office. Du finder udvalget til Thunderbird lige her. Til Firefox her og til Open Office her.


Anti-virus bruger jeg AVG. Det er også gratis og jeg har endnu ikke haft problemer mens jeg har arbejdet med det. AVG kan hentes gratis her.

Til at holde styr på alle mine billeder bruger jeg Picasa (fordi det er dejligt interaktivt med både blog og google-konto i det hele taget) Download Picasa her.


Det var så min plan B... Den anden del af overskriften henviser til mit, ikke nytårsforsæt (for de går altid i vasken for mig) men min to-do liste for 2012. (Læs her hvad listen). Grunden til at det kommer med i dette indlæg er lige for at fortælle at i skrivende stund er lakken ved at hærde på vores ny-nedslebne (er det et ord?) gulv i køkken og entre. Vi har fået anbefalet HPS Gulve af vores naboer og har været ovenud godt tilfreds med resultatet. Jeg ved ikke lige hvor stort vores gulv er, men jeg er sikker på vores køkken er "for lille" :D... men vi gav 2500 plus moms for afslibning og 3 gange lak. Det er inkl. 3 dørtrin, der virkelig var grimme og se på. (ok.. 2 dørtrin og så har de høvlet yderdørstrinnet af, men vi skal selv lakere det, da døren skal stå åben mens det tørrer.

Af en eller anden grund er der altid flere skygger på førbilleder, men i kan vel godt forstå vi er glade ikk?

Dette betyder selvfølgelig at jeg kan strege en ting fra min to-doliste, men for at undgå at jeg løber tør for aktiviteter i 2012 så sætter jeg lige en ny ting på :)

Det var alt for i dag.


Christian W. Jensen

P.S. Jævnfør føromtalte todo-liste har jeg faktisk ikke drukket cola siden sidste år. How cool is that?

Ingen kommentarer: