onsdag den 17. februar 2021

Vi nåede ikke at spise bananerne-banankage

Jeg kan ikke huske på noget tidspunkt hvor jeg har været så huslig som jeg har været de sidste 3 uger. Ikke engang da sønnen og jeg boede alene i Svenstrup var der så meget styr på tingene som jeg føler der er lige nu. Og det er endda på trods af, at mine arbejdsdage inkl. transport er blevet 1½ time længere end de var da vi boede i Svenstrup :) 

Jeg bruger stadig min huskeliste for at huske alle de ting der skal være styr på om aftenen (der er lidt mindre i denne uge eftersom børnene har skoleferie, så der skal ikke laves madpakke til dem) .Til gengæld har jeg lavet madpakke til Tasja i denne uge. Hun døjer stadig med at når hun har benet nede for lang tid af gangen så løber blodet til og det gør nuller-naller.... Så tiden hun kan stå eller sidde er begrænset = madpakke. Eller rettere.. MadpakkeR... i flertal for jeg har lavet to til hende. Mandag og tirsdag havde jeg lavet æggemuffins med forskelligt fyld til hende. Dem skal der nok komme en opskrift på når jeg får lavet version 2.0 senere på ugen. Jeg glæder mig allerede til vi får høns engang, for der går en del æg til :D...

I dag og i morgen står den på laks med hytteost og en halv omelet fra selvforsvarspanden.... hmm.. Den kræver nok en forklaring. Det var en pande Tasja fik .. jeg tror i julegave det første år vi var kærester.. Vi var relativt nye kærester så vi havde vist ikke aftalt det vilde gavebudget... men siden vi begge var og er fan af Disneyfilm så fik hun en pande og på kortet stod der den var til selvforsvar eller en lille omelet..  og hvilken Disneyfilm bruges en pande som våben?

Anyway... en halv omelet, et stykket sous vided laks, hytteost og lidt skiveskårne tomater og lidt forårsløg. Jeg har set en del madvideoer på youtube og en af dem fortæller om vigtigheden af, at tilføje lidt syre til maden.
Men nu til dagens overskrift.

Bonussønnen får bananer med i skole hver dag, men han kan bedst lide dem når de er så grønne så mulig. Hvilket betyder at der kommer et tidspunkt efter 3-4-5 dage, hvor han ikke synes de er gode mere. Det er typisk sket omkring lørdag søndag hvor jeg alligevel skal ud og handle så når der alligevel ligger godt modne bananer i skålen så har jeg et par søndage lige lavet en banankage til eftermiddagskaffen (fordi så gammel er jeg blevet). MEN, lige for tiden så bliver der flere bananer til overs end jeg kan (gider) bage af så hvad gør man så?


Man moser bananerne 2 og 2 og putter den i IKEA lynlåsposer og smider dem i fryseren. 

BANANKAGE
Original fundet HER

Her kommer opskriften som jeg lavede den.

  • 3 Æg
  • 170 gr. Sukker
  • 2 tsk.Vanilje
  • 125 gr. hvedemel
  • 2 Mosede bananer
  • 100 gr. Smeltet smør
  • 1 tsk Bagepulver
  • evt. 50 gr. chokoladeknapper

Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes let og luftig i din lokale køkkenmaskine. Bland mel og bagepulver og smelt smøret. Vend skiftevis, mel/bagepulver og smeltet smør i æggemassen. Vend derefter de mosede bananer i og drys chokoladeknapper i. 
Hæld massen i en smurt bageform (Jeg brugte en springform) og bag den i ovnen. 

55 minutter ved 175 grader (ikke varmluft)

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: