lørdag den 6. februar 2021

Her kommer fatter med kost og spand..

Vi kan vist hurtigt blive enige om at 2020 ikke var det bedste år for rigtig mange mennesker... Derfor havde vi også store forventninger til 2021, men jeg må erkende at indtil videre så er jeg ikke synderligt imponeret..

For et par uger siden gled Tasja i indkørslen og ja... 13 skruer og en metalplade senere er hun nu ukampdygtig i min. 6 uger hvor hun slet ikke må støtte på foden. :/ Det skete mandag d. 25 om morgenen og vi fik fat i svigermor for at høre om de kunne komme hjem til os og tage imod bonussønnen når han kom fra skole over middag. På det tidspunkt havde vi stadig den tro, at hun ville blive udskrevet mandag aften. Da jeg er på vej hjem fra arbejde den mandag ringer de fra hospitalet i Aalborg og fortæller at hun er ved at blive klargjort til operation og med operation og opvågningstid så skal vi ikke forvente hun bliver udskrevet den dag. 

Det kommer jeg hjem og fortæller til børn og svigerforældre og det bliver besluttet at bonusbørnene tager på overnatning hos bedsteforældrene så efter aftensmad kører de og så er sønnen og jeg alene hjemme. Han falder tidlig i søvn så da Tasja ringer ved 21.30 tiden og spørger om jeg vil komme op med et par småting (i særdeleshed en oplader fordi hospitalsstuer er kedelige) så kørte jeg op til hende. 

Hun kom heller ikke hjem tirsdag eller onsdag fordi de ikke kunne få smertedækket hende ordentlig til at de mente det var forsvarligt at sende hende hjem.

Torsdag i sidste uge kom hun så hjem da jeg var oppe og hente hende efter arbejdstid. Svigerforældrene kom med bonusbørnene og lasagne fra fryseren blev varmet til hele banden.


Well.. Dagens overskrift. Arbejdsfordelingen her i huset har været meget lige fordelt. Jeg har stået for madlavning og indkøb fordi det er de ting jeg hygger mig med (for det meste) og Tasja har stået for rengøring, støvsugning, kattepleje, tøjvask og alt omkring hendes børn. De har begge en autismediagnose så de fungerer bedst når tingene er systematiseret og når tingene er som de plejer. Så når mor kun kan ligge på sofaen med benet oppe, så er tingene bestemt ikeks om de plejer.

Når det så er sagt så skal det siges at de har f.... klaret det til UG+ de sidste 14 dage.

Jeg har til gengæld været rimelig træt den sidste tid :) Fuldtidsarbejde og husholderske er ja... fuldtidsarbejde... men hey... Til gengæld har jeg fundet ud af spændende ting.. som for eksempel hvordan vores vaskemaskine er. Hvor sengetøjet er.. Hvordan kattebakken tømmes... 

Ting som jeg har undgået at vide i 1½ år siden vi flyttede ind. Og ja.. Første gang jeg vaskede tøj i kælderen havde jeg Tasja med på headset så hun kunne fortælle hvordan hun plejer at gøre. 

Men ja. Efter en uges tid er jeg ved at havde fundet en rytme. Jeg har lavet en huskeliste (fordi jeg husker elendigt og endnu dårligere når jeg er træt) som jeg lige løber igennem hver aften og uden at prale for meget så synes jeg faktisk det går meget godt. 

Når der er taget af bordet og tørret borde af så sættes der i opvaskemaskinen og den startes (hurtigprogram hvis der er meget tilbage på bordet) og ellers bare økoprogrammet. Som noget nyt prøver jeg at komme ud med affald hver aften, samt pantflasker og ting jeg her "lånt" i frostfri. (Det er der vi opbevarer bageforme og andre køkkenting som vi ikke bruger så tit). Så tager jeg lige en hurtig runde gennem huset og fjerner alt det der ligger på gulvet som ikke er kattelegetøj.

Så dækker jeg bord til morgenmaden, pakker en bakke til Tasja med alle de ting hun skal bruge til at lave børnenes madpakker og tjekker op at der er det der skal være i "madkassen" i køleskabet og til sidst forbereder jeg kaffen så den bare skal tændes om morgen. Ja... Jeg overvejer kraftigt at købe en smartplug så jeg kan tænde den via Google Home Assistent. Ja. Jeg er ret meget fan af Smart Home konceptet (også mere end Tasja :D) men det tror jeg måske skal have sit eget blogindlæg, så jeg kun belemrer dem der gider læse om det :) 

Anyway... Ingen madopskrift i dette opslag. Det kommer i et seperat opslag, for det blev lidt langt det her:) 

Men her er billedet af den rampe min far og jeg fik lavet her i weekenden. Lægter, palletræ og hønsenet så det er skridsikkert. Ikke at Tasja er så mobil at hun kan komme ud endnu, men når hun kan så skal hun have muligheden. Samme dag så havde min mor en symaskine med herned og fik syet en trekantet pude, der blev fyldt med krøyerkugler, så Tasja var fri for at stable 5 forskellige puder for at få understøttet benet ordentligt
Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: