søndag den 5. juli 2020

Mad-todo

For nogen tid siden. Altså på mit gamle arbejde før Covid19 gjorde sit indtog i Danmark og hvor vi levede en normal tilværelse, havde jeg min søn med på tur. Det endte med en dag hvor vi (ud over arbejde selvfølgelig) fik snakket en hel del om mad. Det er vores go-to emne og det har det været siden længe før hans konfirmation som blev planlagt (menuen altså) på vores mange gåture.

Det endte med en lang liste af ting vi gerne vil have lavet i køkkenet her i 2020 og et par stykker af dem har vi allerede fået lavet og med mellem/stor succes. Da vi lavede hjemmelavet pasta med hvidløgssmør så var pastaen en lidt blandet oplevelse (Den var faktisk bedre dagen derpå). Hvidløgssmør var til gengæld en succes som vi har lavet mange gange siden.
Vi har også lavet Cubanos fra filmen Chef hvilket faktisk er blevet mere populær brug af nakkefilet en pulled pork her i huset og når jeg har fødselsdag om et par uger så er det også planen at vi skal have Cubanos. Ribbensteg har aldrig været min favorit, før jeg fik fat i min fars opskrift på den. Tidligere har jeg været mere til en kamsteg, hvor der var mere regulært kød på, men tilberedt rigtigt er en ribbensteg helt fantastisk.

Vi har stadig en hel del køkkenprojekter (både madmæssigt og for at få køkkenet færdigt) og et par af dem er en big tasty sauce fra McDonnalds har jeg været på jagt efter en opskrift på i lang tid og nu tror jeg endelig jeg er kommet på ret kurs.. bortset fra at jeg ikke kan finde flydende røg i nogle butikker mere :( Menu og Bilka plejer at have dem men sidst jeg snakkede med en medarbejder i Menu fortalte han at de var udsolgt fra leverandør.

En anden opskrift vi har været på jagt efter er en ostesauce. Jeg lavede for 10000 år siden en oste-jalapenossauce (faktisk var det en af de første opskrifter jeg lavede dengang jeg fandt min madglæde og lyst til at prøve nye opskrifter) ... Og dam dam daaaaam... Jeg tror jeg har fundet koden. Jeg skal lige have fundet en enkelt ingrediens og så bliver det en fest... Jeg tænker selv oste/jalapenossauce som dyppelse til nachos... men jeg har også set det der bliver kaldt en cheesebomb burger hvor man laver en alm burger og på toppen af den sættes en metalring. Denne ring fyldes op med ostesauce og når den så løftes så falder osten ud over burgeren som et fedtet tæppe... Det lyder klamt og det er det sikkert også.. Men jeg bliver NØD til at prøve det :) Mere om det projekt i næste uge :)Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: