søndag den 5. juli 2020

Sonics livret

Tasjas yngste er helt vild med Sonic the Hedgehog og var mega meget fan da der tidligere i år udkom en live action film med ham. Der er derfor heller ikke nogen der stillede spørgsmåltegn da han en dag fortalte at Sonics livret er chili dogs. En chili dog er en hotdog bestående af en pølse i et hotdogbrød og toppet med en kødsauce, typisk en chili con carne (der bare bliver kaldet chili i USA, hence the name :) ). Derudover kommer der også gerne rå løg og ost på en chilidog

Her i huset er der dog ikke så mange fans af chili con carne (det er bønnerne) så da jeg i sin tid blev spurgt om vi kunne få chili dogs så lavede jeg en kødsauce uden bønner. Jeg tror nok jeg fandt inspiration på nettet, men ellers er dette min egen opskrift.

Chilidogs 

Hotdogsbrød
pølser
Rød cheddar
evt. hakkede rå løg

Chilidogsauce:
500 gr. hakket oksekød
2,5 dl oksebouillon
170 gr. Heinz ketchup
400 gr tomatmos (blendede flåede tomater)
1 tsk chili flakes fra Santa Maria
½ tsk løgpulver
½ tsk peber
½ tsk salt

Fremgangsmåde:
Køddet brunes af på panden. De hakkede/flåede tomater køres gennem foodprocessoren sammen med chili flakes, løgpulver, salt og peber. Når køddet er brunes af tilsættes ketchup, tomatmos med krydderier og oksebouillon. Lad det simre til det har en passende konsistens (læs: så det kan ligge på en hotdog uden at falde af.

Det er vores erfaring at der ikke går forfærdentlig meget chilidogsauce til en omgang chili dogs så vi har med succes delt portionen i to og frosset den anden halvdel ned til en senere omgang Sonics livret.
Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: