lørdag den 24. november 2018

Sous vide Sauce Bearnaise

Jeg har ofte læst om hjemmelavet bearnaisesauce og den primære grund til at jeg ikke har turde kaste mig ud i det før, er fordi jeg har bildt mig ind at det var alt for kompliceret... men men men..

Fandt en opskrift på Danske Sousvide Entusiaster facebook der lød så simpel at jeg blev nød til at prøve. Menuen i aften stod på pommes frites i actifryen og hakkebøffer på panden og så bearnaisesauce i sous viden.Det er måske ikke så let at se men her er bearnaise i den her pose :)

Bearnaise sous vide
- 16-17 gram bearnaiseessens (prøvede med 21 gram og det var for meget)
- 3 æggeblommer
- 250 gram smør

Smid det i en pose (Jeg bruger poser med genluk fra kvickly) og smid det i i sousviden. Som jeg læste kunne det gøres mellem 55 og 60 grader så jeg gav det 58 grader denne gang.

30 minutter og så er det hele godt smeltet og klar til at blive hældt op i en høj tynd beholder (måleglaset der følger med stavblenderne virker perfekt). Lad det stå et minuts tid og så sæt stavblenderen i. Start i bunden på fuld fart og træk langsomt blenderen op til overfladen.

Tilsæt estragon (1½ tsk. blev brugt i dag) og rør sammen med en gaffel.

Server med det samme eller også burde man i teorien kunne hælde det tilbage i posen og smide det i sous viden igen og holde der varm til servering.Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: