søndag den 10. februar 2013

Fastelavnsboller og langtidsgris

Ja... så lader vi så lige som om at jeg i mit sidste indlæg havde skrevet på søndag i stedet for i morgen når jeg fortalte om hvornår du fik opskriften på de fastelavnsboller vi har spist her i weekenden.

Opskriften har jeg fundet her og de er VIRKELIG gode.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede dem.

Vanillecreme
 • 4 pastauriserede æggeblommer
 • 2½ spsk. sukker
 • 1 tsk (med top) vanillesukker
 • 2½ tsk. maizena
 • 2½ dl. sødmælk

Fastelavnsbollerne
Jeg fik det til 13 stk.

 • 25 gr. gær
 • 1,25 dl. sødmælk
 • 1 æg
 • 50 gr. sukker
 • 1 tsk. salt
 • 175 gr. blødt smør
 • 450 gr. mel

Fremgangsmåde:
Vanillecreme
Start med vanillecremen. Æggeblommer, sukker, vanillesukker og maizena piskes sammen. Kog mælken op og pisk det i æggemassen. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem mens der piskes. Lad herefter cremen køle af.

Fastelavnsbollerne:
Opløs gæren i den fingerlune mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele grundigt sammen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (jeg lod det hæve godt halvanden time, men synes ikke rigtig det hævede).

Rul dem ud på et melet bord. Opskriften specificerede at det skulle skæres ud i firkanter, hvilket mine ikke gjorde.. og de smagte ganske udemærkede alligevel :)
Læg en klat afkølet creme midt på hver af de udrullede boller og fold siderne sammen. Læg dem på en bageplade med sammenfoldningen nedad. Pensl bollerne med æg og bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Når de er afkølede pyntes de med glasur eller Royal icing


Vi har efterfølgende snakket om at en smule revet marcipan ovenpå vanillecremen helt sikkert ikke vil skade disse fastelavnsboller, men det er jo vi bliver nød til at prøve os frem til en anden dag.

I eftermiddag skal sønnen og jeg i biffen.. Vi skal se "Vilde Rolf" eller "Wrech it Ralph" som den hedder på originalsproget.. Det kommer sig af at Karen var i bio i onsdags og der snakkede drengene om at vi også ville i biffen... Og så har jeg vurderet at Vilde Rolf var mere vores stil end Jagten...
At vi først skal i biffen i eftermiddag forhindre selvfølgelig ikke mig i at lave aftensmaden (For så havde vi sikkert ikke fået lov til at tage afsted :D)... Jeg har lige sat hoisin/ingefærmarineret svinemørbrad i ovnen ved 70 grader, hvor jeg regner med at den passer sig selv ind til spisetid i aften.. Der skal den serveres a la pulled pork style med coleslaw i hvedetortillas.. Opskriften er fundet her men går i alt sin simpelhed ud på at du tager 1 stk. afpudset svinemørbrad. Gnider ind i en flaske hoisinsauce (min var kun 200 ml. men NYBH bruger 250 ml. og en spsk. finthakket ingefær)... Sæt derefter svine i en slowcooker eller en stegeso i ovnen ved 65-70 grader (som jeg har gjort) og lad den stå i 6-7 timer :)


Hvordan resultatet bliver skriver jeg i aften sammen med lidt om mit nyeste gør-det-selv-projekt som jeg designede prototypen på i går aftes :)

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: