fredag den 21. september 2012

Fløde til overs...

I weekenden var jeg hjemme hos forældrene hvor jeg skulle bage den paralympiske lagkage hvortil jeg skulle bruge en masse fløde.. Problemet var bare at jeg havde glemt alt fløden i Aalborg da jeg tog afsted så derfor kom jeg hjem til 1½ liter fløde i køleskabet der skulle bruges..

Nogle ville måske fryse det ned eller lave is af det, men jeg er mere kagetypen så derfor lovede jeg min klasse at jeg tog kage med i dag..

Det blev sent i går aftes ændret til kageR... Jeg havde glemt bunden til min springform hjemme hos forældrene så jeg havde heldigvis en siliconeform til at falde tilbage på... Jeg valgte dog stadig at beklæde bunden med bagepapir for ellers har jeg bare svært ved at få den til at slippe pænt..

Første omgang lavede jeg den "normale" 1½ gang portion, men da det gik helt op til kanten af min form så valgte jeg i anden omgang kun at lave en enkelt portion.. Til gengæld tilsatte jeg rød farvepasta i anden portion inden jeg piskede det luftigt, hvilket resulterede i de fineste lyserøde lagkagebunde :D

Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg farver lagkagebunde og jeg forudser både blå og grønne lagkagebunde i fremtiden :D

Men da anden omgang kun blev til 2 lagkagebunde så supplerede jeg den med en glutenfri cheesecake bund... Oven på hver bund kom der et lag kagecreme efterfulgt af endnu en bund. Rutebilsskum efterfulgt at sidste bund (hvilket teoretisk set er en top...)

1:1 chokolade-ganache til opsmøring

Som pynt prøvede jeg noget nyt. Jeg fandt opskriften på chokoladeganache hos Himmelske kager. Det hedder en 1:1 chokolade ganache til opsmøring og den går i alt sin enkelthed ud på at der bruges 250 ml. fløde til 250 gr. mørk chokolade.
Fløden bringes til kogepunktet og tages af varmen hvorefter den grofthakkede chokoladen tilsættes og så røres der rundt til det har en ensartet konsistens.

Herefter dækkes det af med husholdningsfilm og filmen skal helt ned at ligge på overfladen af chokoladen så det ikke danner skorpe. Herefter sættes det i køleskabet til det er kølet af til en kærgårdslignende konsistens. Herefter kan du smøre kagen op.

Denne portion svarer til en 3-lags lagkage både på toppen og siderne. (26 cm. i diameter)Det skal lige tilføjes at F09S er navnet på min klasse... Jeg tænkte at jeg blev nød til at skrive navn på dem i tilfælde af, at de skulle i køleskabet... Men det blev heldigvis ikke nødvendigt :D

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: